Alles van De Utrechtse Waarden
Bekijk de agenda

Bernt Feis vertrekt als directeur Stichting Oude Hollandse Waterlinie

Bernt Feis vertrekt als directeur Stichting Oude Hollandse Waterlinie
Woerden Geplaatst 24 juni 2020

Per 1 juli vertrekt Bernt Feis als directeur van de Stichting Oude Hollandse Waterlinie.

Vijftien jaar geleden - in 2005 - richtte Feis het Programmabureau OHW op, dat toen een onderdeel was van de Stichting Groene Hart. Samen met Arcadis werd De Agenda voor de OHW opgesteld, waarmee de OHW op de kaart werd gezet. In 2009 richtte hij de Unie van Vestingsteden op, waaruit in 2017 de Stichting Oude Hollandse Waterlinie voortkwam. Inmiddels zijn hiervan bijna twintig gemeenten en waterschappen lid. Ook zijn er goede relaties met o.m. de Erfgoedtafel OHW van Zuid-Holland en de provincie Utrecht.

200 informatieborden
Afgelopen 15 jaar zijn meer dan 60 projecten rond de OHW uitgevoerd, variërend van festivals en exposities tot allerlei soorten wegmeubilair. Het belangrijkste zijn de wandel-, fiets- en vaarroutes. Door meer dan 200 informatieborden, bankjes en steigers - van Gorinchem tot Muiden en van Montfoort tot Alphen aan den Rijn - is de OHW voor het grote publiek zichtbaar gemaakt. Ook heeft de Stichting tal van onderzoeksrapporten en publicaties gepubliceerd en een Waterlinie Academie op poten gezet.

Na 1 juli gaat Feis zich bezig houden met het onderzoeksproject Witte Plekken, waarin verdwenen schansen en ruïnes worden geïnventariseerd. Verder wordt hij coördinator van het Platform Rampjaarherdenking. Als directeur wordt hij opgevolgd door de secretaris van de Stichting OHW, Margot Stolk.

 


Meer informatie | www.oudehollandsewaterlinie.nl

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Margreet Hairstyling
Spelen Is Leren Just Play
Den Hartog Verzekeringen BV  & RegioBank
Brasserie De Kloostertuin