Alles van De Utrechtse Waarden
Bekijk de agenda
< augustus 2019 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
31
 
 
 
1
2
3
4
32
5
6
7
8
9
10
11
33
12
13
14
15
16
17
18
34
19
20
21
22
23
24
25
35
26
27
28
29
30
31
 

Antoon van der Griend neemt afscheid van de Knijperploeg IJsselveld-Oost

Antoon van der Griend neemt afscheid van de Knijperploeg IJsselveld-Oost
IJsselstein Geplaatst 16 januari 2019

Afgelopen zaterdag 12 januari nam Antoon na 20 jaar Knijper-Oost afscheid, hij stop, hij kan niet meer.

Antoon de initiatiefnemer van de knijperploeg die van start is gegaan van 1998 tot heden. In samenwerking met de vele vrijwilligers jong en oud, de woningbouw, de gemeente, is de wijk IJsselveld-Oost er stuk schoner op geworden. Anton meldt: we stoppen ermee het gaat niet langer. De bereidheid dat jullie klaar hebben gestaan en samen en met ons samen hebben gewerkt. Bedankt hiervoor.

Welmoed Osinga

Alle vrijwilligers zijn trots dat ze Antoon en Annie kennen en dankbaar voor alles van ze gedaan hebben.
Initiatiefnemer Antoon heeft sinds de start de knijperploeg gecoördineerd, de planning verzorgd, het ruimtebeheer, de uitnodigingen altijd op tijd verstuurde. Daarnaast zorgde hij ook voor de knijpers, vuilniszakken handschoenen en pasjes aan een keycoord klaar stonden. Daar heeft hij 20 jaar, 10 keer per jaar voor zorggedragen.

Anton samen met Annie zorgde ervoor dat de vrijwilligers het altijd naar hun zin hadden, gezellig samen zijn, met altijd wel wat lekkers koffie/thee met een lekkere koek, voor de kinderen iets als dubbelfris, pannenkoeken, chocolade, erwtensoep je kan het zo gek niet bedenken.

Eerder was hij daarbij ook nog eens voorzitter van de bewonersgroep IJsselveld/oost, hij had een loket voor mensen die in schulden zaten, die niet uit hun administratie kwamen, een service van een burger voor een burger. Hiermee was hij was zijn tijd al ver vooruit, tegenwoordig heet dat participatiemaatschappij.

Daarnaast was hij actief bij de Lees club waaruit meerdere malen een songfestival organiseerd werd. Toen der tijd wel deden er zo'n 20 meiden mee aan de playback show. En die 20 meiden noemen Anton Opa. Annie vult hierbij aan "Bij het winkelcentrum Clinckhoeff liepen Anton en Annie een moeder met een dochter tegemoet en het meisje zei Opa, waarop haar moeder zei dat is je opa niet, jawel melde haar dochter, de opa van het songfestival".

Zo was ook de knijperploeg voor jong en oud, een plek waar je thuis kon zijn, een plek waar je zomaar aan kon schuiven. Samen met andere wat doen, samen met anderen een verschil maken. Voordat alles willen de vrijwilligers Antoon bedanken, hij een ieder een thuis geboden heeft en dat ze trots zijn op wat Antoon en Annie wat ze voor iedereen allemaal gedaan hebben.

Welmoed overhandigde Annie een mooie bos bloemen en Willem van der Wiel had voor beiden en zelf gemaakt cadeau. Een stippenkaart met een telefoonnummer en pasfoto, plus aan de voorkant een foto van de knijperploeg. Hiermee wilde Willem zeggen dat ze altijd welkom zijn, gewoon even bellen en Antoon en Annie worden opgehaald en weer thuis gebracht.

Wethouder Peter Bekker

20 jaar geleden heeft Anton een fantastische initiatief opgestart, vanuit de rommel opruimen in de wijk met de Knijperploeg IJsselveld-Oost en daar is de een wijk een stuk beter van geworden. Opruimen wat iedereen zou moeten doen, vooral zijn eigen rotzooi opruimen. Maar het is veel meer geworden dan opruimen, het is een heel sociaal gebeuren geworden, om elkaar ook in de wijk te helpen en dat maakt het initiatief nog mooier dan het al is.

Met Antoon op de voorgrond en Annie op de achtergrond is de Knijperploeg IJsselveld-Oos constant getrokken en daar is de gemeente super trots op. Trots op zulke lieve, mooie betrokken inwoners met zo'n van fantastische team aan vrijwilligers.

Het was een emotionele afscheid, maar met de humor van Antoon kwam dat al snel goed.

Antoon heeft Welmoet aangewezen als coördinator van de Knijperploeg IJIsselveld-Oost en Willem blijft voor de praktische zaken zorgdragen.

Laden...

Foto's: Bernard Brosi

Fietsspecialist Panoven

Bekende woorden van Anton van der Griend

‘Geinen met elkaar, samen een praatje maken en er voor elkaar zijn'. Daar staat de groep voor hem om bekend. Met zo'n 15 tot 20 mensen per keer knijperen ze in de wijk ‘Er kunnen altijd mensen bij!'

Een greep uit 20 jaar Knijperploeg IJsselveld-Oost


Meer informatie | www.onsijsselstein.nl/ijsselstein-noord

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

ZZpijl
Jill’s City Spa
Van Lexmond Wonen
Dorpshuis XXL
TriKyRa Licht & Geluid
Dierenkliniek IJsselstein