Alles van De Utrechtse Waarden
Bekijk de agenda

Vernieuwing tramlijn: waar staan we in IJsselstein?

Vernieuwing tramlijn: waar staan we in IJsselstein?
De Utrechtse Waarden Geplaatst 13 juli 2020

Langs de gehele regionale tramlijn zijn er sinds 4 juli volop bouwwerkzaamheden.

Utrecht heeft zich vanaf die dag geschaard in de rij van de drie tramsteden waar BAM Infra Rail b.v. in opdracht van de provincie het spoor en de haltes vernieuwt. In IJsselstein staat het werk momenteel vooral in het teken van het afbouwen van de nieuwe haltes en spoor.

Voorbij het wissel in Nieuwegein-Centrum gaat de tramlijn langs het St. Antonius Ziekenhuis en door de wijk Doorslag naar de eindhalte in IJsselstein. Het werk op dit deel van de tramlijn aan de bovenleiding vordert. Voor de afwerking zijn nog enkele weken nodig. De haltes zijn hier nu vernieuwd en we leggen de laatste hand aan de afrondende werkzaamheden. Binnenkort gaat weer de stroom aan op de haltes en kunnen we de systemen testen.

Bij de haltes Hooghe Waerd, Clinckhoeff en Eiteren, IJsselstein- Binnenstad en de eindhalte IJsselstein-Zuid plaatsen we de abri's en bankjes terug. Halte Achterveld is nog in ruwbouw. Met een speciale machine die het spoor goed legt, is het wissel op het eindpunt van de lijn in IJsselstein op de juiste hoogte gelegd. De lassers zijn momenteel in IJsselstein druk aan het werk om de spoorstaven aan elkaar vast te maken. We zijn ongeveer een uur bezig met het lassen van vier spoorstaven per locatie.

Slijpen van het spoor
Na de lassers gaat in IJsselstein de slijptram rijden. Voor bewoners in de directe omgeving van de trambaan kan dit tijdelijk geluidsoverlast veroorzaken. Van 20 juli tot en met 25 juli voeren we het slijpwerk uit. Voor het slijpen rijdt een machine over het spoor heen en weer die de spoorstaven slijpt. Bij het slijpen komen vonken vrij en deze werkzaamheden veroorzaken geluidshinder. De geluidshinder kunt u vooral ervaren wanneer de machine voor uw huis rijdt. De machine rijdt twee keer langs, omdat beide sporen worden geslepen.

Werkzaamheden op zondagen
Tot en met half augustus werken we op zondagen bij de haltes en langs het spoor tussen Nieuwegein-Stadscentrum en IJsselstein-Zuid en Nieuwegein Stadscentrum en Nieuwegein-Zuid. Het gaat hierbij om werkzaamheden aan de bovenleiding, afrondende werkzaamheden en voorbereidend werk voor het testen van de tramlijn. Werken op zondag is nodig om het werk tijdig af te krijgen. Het gaat om kleinschalige werkzaamheden die geen grote hinder veroorzaken.

Afsluiting bij Basiliekpad
Vanwege werkzaamheden aan de trambaan zal de overweg Basiliekpad bij de halte IJsselstein-Binnenstad van maandag 13 t/m donderdag 16 juli volledig worden afgesloten. Al het verkeer wordt omgeleid. Bij de Van der Poststraat komt een tijdelijke oversteek van de trambaan.

Meer weten?
Ga voor meer informatie over de werkzaamheden naar www.regiotramutrecht.nl/vrt

Foto: Rick Huisinga

 


Meer informatie | www.regiotramutrecht.provincie-utrecht.nl

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Fietsspecialist Panoven
Margreet Hairstyling
Brasserie De Kloostertuin
TriKyRa Licht & Geluid