Alles van De Utrechtse Waarden
Bekijk de agenda

Burgernetsucces in IJsselstein

Burgernetsucces in IJsselstein
IJsselstein Geplaatst 11 juli 2020

Een boodschap voor verse aardbeien en kersen eindigt in een succesvolle Burgernetactie!

Op dinsdag 23 juni ontving Richard Brugel op zijn mobiele telefoon een gedetailleerde Burgernetoproep: een vrouw van 91 jaar, gekleed in een paars vest, werd vermist. Richard was toen onderweg naar de winkel om verse aardbeien en kersen te kopen.

Hij heeft zelf een moeder op leeftijd en bedacht zich geen moment: hij ging direct op zoek.
Na een kwartier zag hij de vrouw in de buurt van winkelcentrum Achterveld lopen. Hij heeft haar niet zelf benaderd zodat hij haar niet liet schrikken, maar heeft de vrouw op gepaste afstand gevolgd. Ondertussen belde Richard de meldkamer om de politie te informeren en haar positie door te geven.
De politie was snel ter plaatse en heeft de vrouw weer naar huis gebracht.

Burgemeester Patrick Van Domburg: "Samen maken we het verschil! En dat bewijst de heer Brugel met zijn succesvolle Burgernetactie. Hoe meer Burgernetdeelnemers we hebben, hoe groter de kans op succes is bij bijvoorbeeld een vermissing. Ik roep daarom iedereen op om, net als Richard Brugel, Burgernetdeelnemer te worden"

Met een mooie bos bloemen is Richard door de burgemeester bedankt.

 

Burgernet
Door samen te werken met gemeente en politie werkt u aan veiligheid in uw buurt. Elke deelnemer aan Burgernet maakt de buurt een stukje veiliger. Want, hoe meer inwoners deelnemen, hoe sneller een persoon wordt gevonden.
Burgernet wordt ingezet bij onder andere diefstal of inbraak, doorrijden na een aanrijding, beroving, en bij vermiste personen.

Deelname aan Burgernet
Als Burgernetdeelnemer ontvangt u een spraak- of sms-bericht wanneer er iets gebeurt in uw omgeving. Daarin krijgt u het verzoek om naar een persoon uit te kijken.
Als u iets heeft gezien, dan belt u rechtstreeks met de meldkamer via het gratis Burgernetnummer 0800-0011. De informatie wordt direct doorgegeven aan politie in de buurt.

Aanmelden voor Burgernet
U kunt zich voor Burgernet aanmelden via www.burgernet.nl.
De gemeente biedt maatwerk inschrijving: u kunt op bepaalde tijdstippen Burgernet "uit" laten zetten, bijvoorbeeld in de nachtelijke uren. Daarvoor kunt met de gemeente contact opnemen via tel. 14 030.


Meer informatie | www.burgernet.nl

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

City Bed IJsselstein
TriKyRa Licht & Geluid
Margreet Hairstyling
ZZpijl
Fietsspecialist Panoven