Alles van De Utrechtse Waarden
Bekijk de agenda
< juli 2020 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
27
 
 
1
2
3
4
5
28
6
7
8
9
10
11
12
29
13
14
15
16
17
18
19
30
20
21
22
23
24
25
26
31
27
28
29
30
31
 
 

VoorleesExpress Lek & IJssel deelt verrassingspakketten uit

VoorleesExpress Lek & IJssel deelt verrassingspakketten uit
IJsselstein Geplaatst 9 mei 2020

VoorleesExpress Lek & IJssel heeft aan 50 gezinnen die meedoen aan dit project van Bibliotheek Lek & IJssel een voorleespakket uitgedeeld.

Dankzij een donatie van de uitgeverijen Gottmer en Lemniscaat zijn zij in de meivakantie verrast met een mooi prentenboek, een kleurboek, krijtjes, een memoryspelletje en een persoonlijk kaartje van de VoorleesExpress.

Vrijwilligers van de VoorleesExpress gaan normaal gesproken elke week langs bij hun voorleesgezin om voor te lezen en taalspelletjes te doen, maar door het coronavirus was dat de afgelopen weken niet mogelijk. Veel voorlezers lezen nu voor via videobellen, maar dat is niet voor iedereen mogelijk. Daarnaast is het fijn om een echt boek in handen te hebben én om een speciaal cadeautje te ontvangen, vooral tijdens de schoolvakantie. VoorleesExpress Lek & IJssel leest voor aan gezinnen in Houten, IJsselstein en Vijfheerenlanden. Een groepje vrijwilligers heeft de pakketten opgehaald bij de AfhaalBieb en coronaproof bezorgd bij de gezinnen in Houten en IJsselstein. Naar gezinnen in Vianen en Leerdam zijn de pakketten per post verstuurd.

Marleen van der Leij, projectleider VoorleesExpress Lek & IJssel, is blij met deze actie: "De gezinnen die meedoen aan de VoorleesExpress, hebben vaak een taalsteuntje in de rug nodig. Daarnaast is het een ontmoetingsproject. Als de voorlezer én ook school of de peutergroep wegvalt, kan dat een enorme impact hebben op een kind en het gezin. Niet alleen op het gebied van taalontwikkeling, maar ook qua persoonlijk contact en ontspanning is het een gemis. Daarom ben ik superblij dat we deze pakketten hebben kunnen maken en dat ze met dank aan onze vrijwilligers bij iedereen bezorgd zijn."

 

Over de VoorleesExpress
Een kind heeft vanaf zijn geboorte een enorme honger naar kennis en taal en een enorm vermogen om taal op te slokken. Helaas groeien in Nederland veel kinderen op in een taalarme omgeving. De VoorleesExpress is een taalstimuleringsprogramma dat vrijwillige voorlezers verbindt aan kinderen en ouders met een taalachterstand. Twintig weken lang komt de voorlezer thuis bij gezinnen met kinderen (2 tot 8 jaar) om het voorleesritueel te introduceren. Op laagdrempelige wijze biedt de voorlezer ouders handvatten om het (voor)lezen zelf over te nemen en boeken een blijvende plek te geven in het dagelijks leven.

Citybed IJsselstein

Meer informatie | www.bibliotheeklekijssel.nl

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.




« terug

Margreet Hairstyling
Dierenkliniek IJsselstein
Van Lexmond Wonen
ZZpijl