Alles van De Utrechtse Waarden
Bekijk de agenda
< juli 2020 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
27
 
 
1
2
3
4
5
28
6
7
8
9
10
11
12
29
13
14
15
16
17
18
19
30
20
21
22
23
24
25
26
31
27
28
29
30
31
 
 

Metamorfose voor Stationsgebied in City Nieuwegein

Metamorfose voor Stationsgebied in City Nieuwegein
Nieuwegein Geplaatst 4 mei 2020

Het Stationsgebied in City Nieuwegein krijgt een metamorfose. Het hele gebied gaat op de schop.

Vrijdag 1 mei gaf wethouder Hans Adriani (wonen, bouwen en transformeren) van gemeente Nieuwegein het startsein voor deze vernieuwing. Hij deed dat door een stukje uit de zijmuur van het oude theater DE KOM in City te slopen.

Wethouder Hans Adriani is blij dat de verdere vernieuwing van City, ondanks de coronacrisis, nu vorm krijgt. "Samen met provincie Utrecht, BRIDGES Real Estate en FRESCH Real Estate maken we het Stationsgebied in City Nieuwegein levendiger, aantrekkelijker, groener en duurzamer. Op termijn heeft iedereen hier voordeel van. Woningzoekenden, bewoners, winkeliers, reizigers en bezoekers van Cityplaza."

Totale vernieuwing

Over enkele jaren ken je het gebied niet meer terug. Dan wonen er nieuwe bewoners in de 450 nieuwe woningen. Reizigers kunnen comfortabel reizen van en naar het moderne knooppunt voor tram en bus in City. Met de nieuwe trams met lage instap en elektrische bussen. Vanaf het levendige stationsplein loop je zo naar de winkels van Cityplaza en er zijn goede loop- en fietsroutes door het gebied.

Eerst sloop, dan vernieuwen

Maar voor het zover is, moet er eerst gesloopt worden. Aannemersbedrijf Oskam is al begonnen en heeft het oude theater DE KOM van binnen al gestript. Vrijkomende onderdelen en materialen krijgen waar mogelijk een tweede leven. Nu wordt het gebouw zelf gesloopt. De gevel aan de kant van de trambaan blijft nog even staan.
Die wordt vanaf juni gesloopt, als de tram buiten dienst is. Na het oude theater worden ook het voormalig Chinees restaurant Far East, het appartementencomplex aan de Weverstede, de leegstaande passage en de voormalige bioscoop gesloopt.

Citybed IJsselstein

Meer informatie | Gemeente Nieuwegein

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

City Bed IJsselstein
ZZpijl
Brasserie De Kloostertuin