Alles van De Utrechtse Waarden
Bekijk de agenda

Verslag BC Apollo badmintoncompetitie 2019-2020

Verslag BC Apollo badmintoncompetitie 2019-2020
IJsselstein Geplaatst 10 februari 2020

Met een kampioen bij de senioren en maar liefst 4 tweede plaatsen werd de badmintoncompetitie najaar/winter dit weekend afgerond met de laatste wedstrijden.

De heren van Apollo M2 (Jerrel Lit, Ronald van der Stroom, Jeroen Koning, Erik Lit en Marcel Heins) hebben maar liefst alle wedstrijden gewonnen en slechts 7 sets in totaal verloren (driesetters). Apollo 1 en Apollo 2 verloren hun laatste wedstrijden, maar Apollo 2 ontnam haar tegenstander het kampioenschap door 1 partij te winnen. Apollo 3 en 4 wonnen, en Apollo 3 werd hierdoor tweede, net boven hun laatste tegenstander. De heren van M1 wonnen ook. Bij de jeugd werd maar één van de laatste 6 wedstrijden verloren. J1, J4 en J6 behaalden allemaal tweede plaatsen in hun poule. Volgende week begint de Voorjaarscompetitie voor de senioren.


Senioren
Apollo 1 - Sluyk Lekkerkerk 3: 3-5
Uit werd door Apollo 1 tegen de hekkensluiter Sluyk Lekkerkerk 3 nog met 3-5 gewonnen. Tijdens de laatste wedstrijd in de zware poule werden spannende partijen gespeeld, waaruit blijkt dat dit team toch ook weer gegroeid is. Beide dubbelpartijen gingen verloren, maar de dames hadden wel een spannende driesetter (21-18, 20-22 en 14-21). Femke en Arjan wisten hun enkelpartijen te winnen, Femke in een mooie driesetter (21-16, 16-21 en 21-11). Ruben verdraaide zijn rug tijdens zijn enkelpartij en moest helaas de mix opgegeven. Het gevolg was dus helaas een verloren wedstrijd met eindstand 3-5, maar het team blijft op de 6e plaats.

Apollo 2 - Leerdam 4: 1-7
Apollo 2 streed een dappere strijd tegen de vermoedelijk kampioen van de poule, Leerdam 4. Ze hadden 8 punten nodig om daadwerkelijk vrijdag al kampioen te worden en dat wilde het Apolloteam uiteraard niet. Er werden 3 driesetters gespeeld tijdens de enkelpartijen van Marco, Laura en Olivier. Alleen Marco wist uiteindelijk de eer te redden, terwijl uit nog van dit team met 8-0 verloren was. De tegenstanders deelden wel een heel lekkere chocoladetaart uit op hun vermoedelijke kampioenschap. Echter, het onwaarschijnlijke gebeurde zondag, toen het team van BAN 5 haar tegenstander met 8-0 versloeg en er met het kampioenschap vandoor ging. Apollo 2 eindigt op de 7e plaats van de 8, in de degradatiezone dus helaas.

Apollo 3 - Hoevelaken 1: 7-1
Apollo 3 speelde weer zonder Esmeralda en dit keer ook zonder Bart, die uiteraard als supporters aanwezig waren tegen Hoevelaken 1. Hier werd tijdens de uitpartij nog van verloren met 6-2. Ditje en Enno speelden driesetters tijdens hun enkelpartijen en alleen Marja lukte het niet haar tegenstandster te verslaan tijdens haar enkelpartij. Ze hebben flink punten binnengehaald met 7 winstpartijen en komen daarmee op een super mooie plek, de 2e in de poule, met op één punt afstand laten ze 3 tegenstanders achter zich. Gefeliciteerd!

Apollo 4 - Leusder BC 1: 5-3
Met invaller Marco Schinkel voor de geblesseerde Jos, behaalde Apollo 4 deze laatste wedstrijd een overwinning met 5-3 op Leusder BC 1, waar uit gelijkspel gespeeld werd. Marco wist al zijn partijen te winnen evenals Sandra. Er werden driesetters gespeeld tijdens de herendubbelpartij, en door Sandra en Jessica tijdens hun enkelpartijen. Op het allerlaatste moment is het team helaas in de degradatiezone beland, ingehaald door het team onder hen, met als eindstand de 7e plaats van de 8.

Apollo 5 - Iduna 12: 0-8
Apollo 5 had 3 invallers naaste vaste speelster Betty: René Sanders, Manuel van Schaik en Connie Pouw, die straks weer in de Voorjaarscompetitie gaat spelen. Op bezoek kwamen de studenten van Iduna 12, waar uit nog met 3-5 van gewonnen was. René raakte in de herendubbel al geblesseerd in de tweede set, dus al zijn partijen kwamen te vervallen. Nieuwkomer in de competitie Manuel van Schaik heeft zich dapper geweerd. Geen driesetters, en geen punten voor Apollo 5, eindstand 0-8. Dit team eindigt als laatste in de competitie.

Apollo M1 - Huizen '96 M2: 6-2
Met invaller Bart Aartsen speelde Apollo M1 afgelopen zondag zijn laatste wedstrijd tegen de heren van Huizen '96 M2. Was uit met 2-6 gewonnen, de geschiedenis herhaalde zich bijna, alleen werden op een andere manier de punten behaald. Twee dubbelpartijen werden verloren, waarbij de partij van Gert en Hans spannend tot het laatste moment was (15-21, 21-10 en 22-24). De tegenstander van Bart gaf zijn enkelpartij op. Eindstand 6-2, en als eindresultaat een mooie 4e plaats van de 8, met een groot gat met de nummer 5.

Apollo M2 - Schoonhoven M1: 8-0
De laatste wedstrijd van Apollo M2 was meer een formaliteit. Gevolg was, dat er heel relaxt gespeeld werd tegen Schoonhoven M1. Tenminste, zo zag het eruit, aldus een omstander. De tegenstanders bleven de meeste partijen onder de 10 punten. Zo waren er binnen 2,5 uur 8 punten erbij verzameld, waardoor ze met 89 punten ver bovenaan in hun poule eindigen. Erik, Marcel, Ronald, Jeroen en Jerrel: chapeau!!!

Apollo M3: vrij. De heren zijn geëindigd op de 3e plaats in een poule van 6. Mooie klassering!


Jeugd
Apollo J1 - Houten J4: 5-1
De laatste wedstrijd van Apollo J1 werd in allemaal tweesetters afgewerkt. Alleen Thijs en Jesper slaagden er niet in hun dubbelpartij te winnen. Het team eindigt op een prachtige 2e plaats in de poule. Gefeliciteerd!

Apollo J2 -De Kantjils J7: 4-2
Werd uit nog verloren met 4-2, nu pakten de jongens van Apollo J2 de punten van De Kantjils J7. Allemaal tweesetters, één dubbelpartij en één enkelpartij gingen verloren. Het team eindigt precies in het midden van de poule op de 4e plaats.

DVS Utrecht J2 - Apollo J3: 2-4
Werd thuis al met 4-2 gewonnen, het team van Apollo J3 presteerde het weer met de meeste punten naar huis te gaan na de wedstrijd tegen DVS Utrecht J2. Eén dubbelpartij en één enkelpartij gingen verloren, en er werd één spannende driesetter gespeeld door Indy en Daphne en gewonnen (21-18, 23-25 en 19-21). Het team eindigt precies in het midden van de poule op de 4e plaats.

Apollo J4 - Castellum J6: 5-1
Werd uit nog gelijkgespeeld door Apollo J4 tegen Castellum J6, thuis won het team overtuigend met 5-1. Allemaal tweesetters, en slechts één dubbelpartij ging verloren. Hiermee eindigt Apollo J4 op een mooie 2e plaats in de poule. Gefeliciteerd!

Houten J5 - Apollo J5: 6-0
Het viel niet mee tegen de koploper te spelen tijdens de laatste wedstrijd van Apollo J5. Houten J5 is terecht kampioen geworden. Uit en thuis wonnen zij met 6-0 van Apollo J5, dat uiteindelijk eindigt op een verdienstelijke 7e plaats van de 8 in de poule. Niet gek als je voor het eerst meedoet met de competitie!

Apollo J6 - Selby J3: 3-3
Het gemengde team van Selby J3 kwam op bezoek bij de jongens van Apollo J6. Wellicht werd de hekkensluiter van de poule onderschat. Werd uit nog met 1-5 van dit team gewonnen, de punten werden tijdens de laatste wedstrijd van dit seizoen verdeeld. Er vonden veel lange sets plaats en er werden maar liefst 3 driesetters gespeeld, waardoor de hele wedstrijd ruim 3 uur duurde. Gelukkig waren de 3 punten genoeg voor een prachtige 2e eindplaats in de poule, gefeliciteerd hiermee!

Volgende week start direct de voorjaarscompetitie voor de senioren, waar BC Apollo met maar liefst 6 teams in zal participeren.

Laden...


Meer informatie | www.bcapollo.nl | Bron: Antoinette Kroon

« terug

De Bruin Entertaiment
Van Lexmond Wonen
Den Hartog Verzekeringen BV  & RegioBank
City Bed IJsselstein
Spelen Is Leren Just Play