Alles van De Utrechtse Waarden
Bekijk de agenda

Lenteconcert

Lenteconcert
Lopik Geplaatst 8 februari 2020

Op zondagmiddag 29 maart 2020 organiseert Stichting Kunst & Cultuur Lopik een huiskamerconcert op de prachtige boerderij van Mieke de Haan in Cabauw met in de hoofrol "Solune à deux".

De bekende zangeres en zangdocent Mony Wouters, treedt op samen met de pianiste en componiste Letitia van Krieken. Zij gaan op zoek naar vergeten pareltjes in de chansons uit het begin van de 20ste eeuw en nemen het publiek mee op een reis langs geliefde Franse idolen, de onvergetelijke chansons van o.a. Piaf en Barbara en nog vele anderen.

U bent hartelijk welkom op deze vrolijke Franse middag.

 

Aanvang concert: 15.00 uur (inloop 14.30 uur)
Locatie: Boerderij De Haan, Lopikerweg West 91, Cabauw
Parkeren: op het aangegeven parkeerterrein bij Lopikerweg West 89, Cabauw
Kosten: 15 euro, inclusief consumpties, te betalen bij binnenkomst
Aanmelden: voor 22 maart 2020 bij dienyscheffer@outlook.com

 

Over SOLUNE
SOLUNE à deux neemt haar publiek mee op avontuur door het rijke repertoire van chansonniers, die in poëtische beschrijvingen hun dromen en gedachten delen. Een reis langs geliefde Franse idolen, op zoek naar vergeten pareltjes in de chansons uit begin 20ste eeuw van Fréhel en Luciënne Delyle, de swing van Charles Trenet en de jazz manouche van Django Reinhardt, langs de onvergetelijke chansons van Piaf en Barbara, de jazz van Claude Nougaro, de sterke songs van Serge Gainsbourg en Alain Bashung, en altijd nieuwsgierig naar nieuwe artiesten zoals Zaz, Stacey Kent en Emilie-Claire Barlow. Tijdens die reis maakt het publiek kennis met vele personages, zoals de kaartjesknipper in de Parijse metro (Le Poinconneur des Lilas), Marilou die zielsveel houdt van haar motorduivel (L'Homme à la Moto) en de man in de haven die droomt van verre oorden (Emmenez-moi), allemaal zo raak en liefdevol getypeerd.

SOLUNE à deux houdt van contrasten. In hun muziek klinkt een veelheid aan sferen door, van dromerig en ingetogen tot uitbundig en feestelijk. Ze laten zich inspireren door de traditie, maar werpen daar graag een ander licht op. Ze verrassen met hun geheel eigen, authentieke vertolkingen en geven deze chansons een nieuwe twist.

Lopik zondag 29 maart 2020
Aanvang vanaf 15:00u / Inloop vanaf 14:30u Lopikerweg West 89 / Cabauw


Meer informatie | www.kunstencultuurlopik.nl

« terug

Dierenkliniek IJsselstein
Brasserie De Kloostertuin
ZZpijl