Alles van De Utrechtse Waarden
Bekijk de agenda
< juli 2020 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
27
 
 
1
2
3
4
5
28
6
7
8
9
10
11
12
29
13
14
15
16
17
18
19
30
20
21
22
23
24
25
26
31
27
28
29
30
31
 
 

Voorlichting over woningisolatie bij particulieren

Voorlichting over woningisolatie bij particulieren
Benschop Geplaatst 10 januari 2020

De Stichting Duurzaam Lopikerwaard start in 2020 een project om woningisolatie van particuliere woningen te stimuleren.

Dit project is mogelijk dankzij een subsidie van de rijksoverheid. Het gaat om de Regeling specifieke uitkering Reductie Energiegebruik (RRE). Deze subsidie is eind 2019 door de stichting aangevraagd in samenwerking met de gemeenten Lopik, Oudewater, Montfoort, IJsselstein en Bunnik. Voor de gemeente Lopik is in 2020 een bedrag van € 63.000 beschikbaar gekomen. Dit bedrag zal o.a. ingezet worden om huiseigenaren te stimuleren tot kleine energiebesparende maatregelen in huis. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om het inregelen van de cv-installatie, het aanbrengen van radiatorfolie en tochtstrips of het plaatsen van led-lampen. Daarnaast gebruiken gemeenten de regeling om advies te geven aan huiseigenaren over energiebesparende maatregelen, zoals dak-, raam- of gevelisolatie. Daartoe zullen een groot aantal voorlichtingsbijeenkomsten in alle kernen van Lopik georganiseerd worden. Ook zullen er vouchers om energiebesparende maatregelen te treffen aan huiseigenaren worden verstrekt.

Op de bijeenkomsten kunnen particuliere woningeigenaars tips krijgen om geld te besparen en het wooncomfort te verhogen door middel van woningisolatie en andere energiebesparende maatregelen. Zo zal er ook aandacht besteed worden aan het energiezuinig laten inregelen van verwarmingssystemen en radiatoren. De exacte data van de bijeenkomsten zal te zijner tijd bekend gemaakt worden, o.a. in de regionale pers.

De RRE is onderdeel van de uitvoering van de Urgenda-uitspraak. Het kabinet informeerde op 28 juni 2019 de Tweede Kamer hierover. Het kabinet beziet de uitvoering van de Urgenda-uitspraak in samenhang met de maatregelen die het kabinet richting 2030 wil nemen in het kader van het Klimaatakkoord. Zij wil de benodigde maatregelen voor de uitvoering van de Urgenda-uitspraak dan ook inzetten om een snelle start te maken met het reduceren van de CO2-uitstoot.

 

Citybed IJsselstein

Meer informatie | www.duurzaamlopikerwaard.nl

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Fietsspecialist Panoven
Spelen Is Leren Just Play
De Bruin Entertaiment
Dierenkliniek IJsselstein
Margreet Hairstyling