Alles van De Utrechtse Waarden
Bekijk de agenda
< juli 2020 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
27
 
 
1
2
3
4
5
28
6
7
8
9
10
11
12
29
13
14
15
16
17
18
19
30
20
21
22
23
24
25
26
31
27
28
29
30
31
 
 

Sterk IJsseloever net geen punten

Sterk IJsseloever net geen punten
IJsselstein Geplaatst 11 maart 2019

Op een koud, winderig en regenachtig Sportpark IJsseloever speelt Heren 1 tegen het Arnhemse Upward Heren 1.

Het is de eerste competitiewedstrijd op het veld van dit jaar. In poule B van de Overgangsklasse staat Upward 4e en IJsseloever op de 8e plek.

In de voorbereiding naar het tweede deel van de seizoenscompetitie speelde IJsseloever Heren 1 een aantal oefenwedstrijden, met positief resultaat.

In de eerste minuten na het startsignaal van de eerste helft spelen beide teams aftastend. IJsseloever schakelde snel over naar aanvallend hockey en wist een aantal keren voor het doel van Upward te komen met een slag op het doel. De Arnhemmers konden de aanvallen steeds afslaan en verdedigde gecontroleerd. Tegen het eind van de eerste helft kreeg Upward een strafcorner die hard ingeslagen werd. Met 0-1 op het scorebord gingen de teams de pauze in.

In de tweede helft continueerde de thuisploeg met aanvallend hockey. In de 18e minuut maakte Upward een overtreding binnen de cirkel en kreeg IJsseloever een strafbal. Joren Straatman legde aan voor de push en scoorde. Na enig tumult, dat was ontstaan omdat de arbitrage kennelijk niet zeker was of de strafbal reglementair correct was uitgevoerd, werd uiteindelijk het doelpunt aan de thuisploeg toegekend. Met een 1-1 score leek IJsseloever weer uitzicht op wedstrijdpunten te hebben. Er werd bij beide ploegen flink opgeschakeld om de wedstrijd naar zich toe te trekken. IJsseloever creëerde kansen maar kon ze niet benutten. De enkele keren dat Upward uit de greep van de IJsselsteiners ontsnapten, kwamen ze gevaarlijk voor het doel van keeper Rogier Ritter. In de 27e minuut maakten de bezoekers 1-2 en hielden daarna tot het eind hun zaak onder controle.

Door deze winst stijgen de Arnhemmers naar de derde plek in de poule. IJsseloever behoud de 8ste plek.
IJsseloever Heren 1 heeft de punten laten liggen, maar liet wel mooi attractief hockeyspel zien. Duidelijk was te zien dat de ploeg in de Overgangsklasse flink is gegroeid en dat de voorbereiding zeker zijn vruchten heeft afgeworpen. Voor de toeschouwers was het in ieder geval weer een fantastisch hockeyspektakel en zeer de moeite waard om de kou en regen te trotseren.

IJsseloever H1 - Upward H1: 1-2

De volgende wedstrijd is 17 maart. IJsseloever H1 speelt dan uit bij USHC, in Utrecht.
Voor meer informatie over de wedstrijden van IJsseloever Heren 1, kijk op www.hcij.nl

 

Citybed IJsselstein

Meer informatie | www.hcij.nl | Bron & foto: Tony Buijse

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Dierenkliniek IJsselstein
Margreet Hairstyling
Den Hartog Verzekeringen BV  & RegioBank