Alles van De Utrechtse Waarden
Bekijk de agenda
< juli 2020 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
27
 
 
1
2
3
4
5
28
6
7
8
9
10
11
12
29
13
14
15
16
17
18
19
30
20
21
22
23
24
25
26
31
27
28
29
30
31
 
 

Nieuw sociaal leerwerkbedrijf in IJsselstein

Nieuw sociaal leerwerkbedrijf in IJsselstein
IJsselstein Geplaatst 10 januari 2019

Vanaf 1 januari 2019 is er een nieuw gemeentelijk leerwerkbedrijf voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt: WerkwIJSS.

Deze organisatie zet een deel van de dienstverlening van PAUW Bedrijven voort dat per 1 januari 2019 is opgeheven. Hiernaast gaat Werk en Inkomen Lekstroom vanaf januari de plaatsing en begeleiding doen van mensen die voorheen onder PAUW Bedrijven vielen.

PAUW Bedrijven was het leerwerkbedrijf van zes gemeenten in de regio Utrecht waaronder gemeente IJsselstein. De gemeente IJsselstein heeft samen met de andere gemeenten stichtingen opgericht die de werkzaamheden op het gebied van beschut werk, groen en schoonmaak overnemen van PAUW. Werk en Inkomen Lekstroom gaat het plaatsen en begeleiden van mensen overnemen van PAUW Bedrijven

Alle medewerkers van PAUW zijn in dienst getreden bij één van de betrokken gemeenten of bij Werk en Inkomen Lekstroom in Nieuwegein. Een deel van hen wordt door de gemeenten gedetacheerd naar de nieuwe stichtingen. De panden van PAUW in IJsselstein en Breukelen zijn door gemeente IJsselstein respectievelijk Stichtse Vecht overgenomen, zodat de nieuwe organisaties de dienstverlening vanuit deze locaties kan voortzetten. In IJsselstein is het pand aan de Baden Powellweg aangekocht. Dit biedt vanaf januari huisvesting aan de stichting BeschutWerk Lekstroom en stichting Schoonmaak Lekstroom.

Nieuwe organisatie

Het nieuwe leerwerkbedrijf krijgt als naam ‘WerkwIJSS' voor beschut werk en ‘WerkwIJSS Schoon' voor schoonmaak. Wethouder Bernd Roks licht de keuze voor een nieuw leerwerkbedrijf toe: "Ons uitgangspunt is altijd geweest dat er zo weinig mogelijk voor de Wsw-ers zou veranderen. Dat hebben we naar eer en geweten ingevuld. Wsw-ers blijven zoveel als mogelijk hetzelfde werk doen. Het sociale leerwerkbedrijf blijft een ontwikkelingsplek en biedt een beschutte werkomgeving voor mensen die dit nodig hebben. Nieuwe instroom is mogelijk en kan gebruik maken van het leerwerkbedrijf en gestimuleerd worden door te stromen naar ander werk."

Garanties voor medewerkers

De circa 450 medewerkers die via PAUW aan het werk waren en onder de Wet sociale werkvoorziening (Wsw) vallen, zijn verzekerd van passend en betaald werk tot aan hun pensioen. Zij zijn sinds 1 januari 2019 in dienst bij één van de zes gemeenten. Aan hun arbeidsvoorwaarden is niets veranderd, de CAO voor de sociale werkvoorziening blijft van kracht. De meeste medewerkers doen hetzelfde werk op dezelfde locatie als voorheen.

Het personeel van PAUW Bedrijven dat in vaste dienst is, heeft ook een werkgarantie. Zij zijn vanaf 1 januari 2019 in dienst van gemeente Nieuwegein, Stichtse Vecht, De Ronde Venen of Werk en Inkomen Lekstroom. Zij blijven betrokken bij de begeleiding van Wsw-medewerkers.

 

Citybed IJsselstein

Meer informatie | Gemeente IJsselstein

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Dierenkliniek IJsselstein
Margreet Hairstyling