Alles van De Utrechtse Waarden
Bekijk de agenda
< juli 2020 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
27
 
 
1
2
3
4
5
28
6
7
8
9
10
11
12
29
13
14
15
16
17
18
19
30
20
21
22
23
24
25
26
31
27
28
29
30
31
 
 

Nieuw sociaal leerwerkbedrijf gemeente Lopik

Nieuw sociaal leerwerkbedrijf gemeente Lopik
Lopik Geplaatst 10 januari 2019

Vanaf 1 januari 2019 is er een nieuw gemeentelijk leerwerkbedrijf voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Deze organisatie zet een deel van de dienstverlening van PAUW Bedrijven voort dat per 1 januari 2019 is opgeheven. Hiernaast gaat Werk en Inkomen Lekstroom vanaf januari de plaatsing en begeleiding doen van mensen die voorheen onder PAUW Bedrijven vielen.

PAUW Bedrijven was het leerwerkbedrijf van zes gemeenten in de regio Utrecht waaronder gemeente IJsselstein. De gemeente IJsselstein heeft samen met de andere gemeenten stichtingen opgericht die de werkzaamheden op het gebied van beschut werk, groen en schoonmaak overnemen van PAUW. Werk en Inkomen Lekstroom gaat het plaatsen en begeleiden van mensen overnemen van PAUW Bedrijven.

Alle medewerkers van PAUW zijn in dienst getreden bij één van de betrokken gemeenten of bij Werk en Inkomen Lekstroom in Nieuwegein. Een deel van hen wordt door de gemeenten gedetacheerd naar de nieuwe stichtingen. De panden van PAUW in IJsselstein en Breukelen zijn door gemeente IJsselstein respectievelijk Stichtse Vecht overgenomen, zodat de nieuwe organisaties de dienstverlening vanuit deze locaties kan voortzetten. In IJsselstein is het pand aan de Baden Powellweg aangekocht. Dit biedt vanaf januari huisvesting aan de stichting BeschutWerk Lekstroom en stichting Schoonmaak Lekstroom.

Nieuwe organisatie

Het nieuwe leerwerkbedrijf krijgt als naam ‘WerkwIJSS' (voor beschut werk) en ‘WerkwIJSS Schoon' (voor schoonmaak). Wethouder Johan van Everdingen licht de keuze voor een nieuw leerwerkbedrijf in de gemeente Lopik toe: "Als gemeente is het altijd onze focus geweest te proberen zo weinig mogelijk te veranderen voor de Wsw-ers. We zijn blij dat dat is gelukt. De Wsw-ers blijven zoveel als mogelijk hetzelfde werk doen. Daarnaast bieden we nieuwe mensen een kans tot een mooie opstap, om zo gebruik te maken van het leerwerkbedrijf en om hen te stimuleren door te stromen naar ander werk".

Garanties voor medewerkers

De circa 450 medewerkers die via PAUW aan het werk waren en onder de Wet sociale werkvoorziening (Wsw) vallen, zijn verzekerd van passend en betaald werk tot aan hun pensioen. Zij zijn sinds 1 januari 2019 in dienst bij één van de zes bij PAUW betrokken gemeenten. Aan hun arbeidsvoorwaarden is niets veranderd, de CAO voor de sociale werkvoorziening blijft van kracht. De meeste medewerkers doen hetzelfde werk op dezelfde locatie als voorheen.

Het personeel van PAUW Bedrijven dat in vaste dienst is, heeft een werkgarantie. Zij zijn vanaf 1 januari 2019 in dienst van gemeente Nieuwegein, Stichtse Vecht, De Ronde Venen of Werk en Inkomen Lekstroom. Zij blijven betrokken bij de begeleiding van Wsw-medewerkers.

 

Citybed IJsselstein

Meer informatie | Gemeente Lopik

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Dierenkliniek IJsselstein
Eet- en Drinkhuis
TriKyRa Licht & Geluid
Den Hartog Verzekeringen BV  & RegioBank