Alles van De Utrechtse Waarden
Bekijk de agenda
< mei 2019 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
18
 
 
1
2
3
4
5
19
6
7
8
9
10
11
12
20
13
14
15
16
17
18
19
21
20
21
22
23
24
25
26
22
27
28
29
30
31
 
 

Knotters gezocht voor wilgen langs de Lange Linschoten

Knotters gezocht voor wilgen langs de Lange Linschoten
Oudewater Geplaatst 5 december 2018

Langs de oevers van het riviertje de Lange Linschoten in de gemeenten Linschoten en Oudewater staan ruim 1.000 karakteristieke knotwilgen.

Om deze knotwilgen te behouden is onderhoud nodig. Hiervoor zoekt Landschap Erfgoed Utrecht bewoners die het leuk vinden om vanaf januari volgend jaar hun eigen omgeving mooi te houden.

In de nieuwe Knotgroep Lange Linschoten ga je met z'n allen wilgen knotten, takken verslepen, overhangende takken verwijderen en op termijn ook nieuwe bomen planten. We zoeken zowel mensen die meehelpen aan het uitvoerende knotwerk, als enkele mensen die op termijn ook wat coördinerende taken willen uitvoeren, zoals plannen van het werk en het onderhoud van het gereedschap. Wilgen knotten is een gezellige, gezonde en sociale activiteit in de buitenlucht, waar in principe iedereen aan mee kan doen. De Knotgroep Lange Linschoten werkt naar verwachting in de winterperiode 2 keer per week en in de zomerperiode 1 keer per maand. De werkdagen zijn in onderling overleg nader te bepalen. Op 11 december is er een informatiebijeenkomst in Oudewater.

Ondersteuning Landschap Erfgoed Utrecht

Landschap Erfgoed Utrecht (LEU) organiseert en faciliteert in de provincie Utrecht het vrijwillig landschapsbeheer. Dit doet zij onder andere door het oprichten en begeleiden van vrijwilligersgroepen die in hun directe omgeving in de natuur te werken. LEU ondersteunt de Knotgroep Lange Linschoten met relevante opleidingen voor goed en veilig uitvoeren van het werk, beschermingsmiddelen voor veilig werken, de organisatie van het werk in de opstartperiode en de aanschaf van gereedschap. Na een inwerkperiode is het de bedoeling dat de groep zelfstandig verder werkt, waarbij LEU op de achtergrond blijft ondersteunen.

Zin om mee te doen? Meld je aan voor de informatiebijeenkomst!

Heb je zin om de knotwilgen aan de Lange Linschoten te onderhouden of wil je meer weten over dit project? Meld je dan aan voor de informatiebijeenkomst op dinsdag 11 december om 19:45 uur in het Stadskantoor van Oudewater op de Waardsedijk 219 in Oudewater via www.landschaperfgoedutrecht.nl.

Meer informatie?

Voor vragen of meer informatie kun je contact opnemen met Pauline Jansen via p.jansen@landschaperfgoedutrecht.nl of tel 030-221 9737.

 

Café de Stee

Oudewater dinsdag 11 december 2018
Aanvang 19:45u Waarsedijk 219 / Oudewater


Meer informatie | www.oudewater.nl

« terug

Spelen Is Leren Just Play
De Bruin Entertaiment
Den Hartog Verzekeringen BV  & RegioBank
TriKyRa Licht & Geluid