Alles van De Utrechtse Waarden
Bekijk de agenda
< april 2019 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
14
1
2
3
4
5
6
7
15
8
9
10
11
12
13
14
16
15
16
17
18
19
20
21
17
22
23
24
25
26
27
28
18
29
30
 
 
 
 
 

Aanmelden jongeren voor jongerenlintje

Aanmelden jongeren voor jongerenlintje
IJsselstein Geplaatst 7 november 2018

De gemeente Nieuwegein geeft jaarlijks een onderscheiding aan jongeren die iets bijzonders hebben gedaan voor de stad.

Ook dit jaar kunnen jongeren worden voorgedragen voor een jongerenlintje. In januari 2019 tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van de gemeente Nieuwegein, worden de jongerenlintjes uitgereikt. Aanmelden kan nog tot 1 december 2018.

Aanmelden

Alle Nieuwegeinse jongeren tot en met 21 jaar kunnen worden voorgedragen. Hij of zij hoeft niet in Nieuwegein te wonen, als de activiteit of de bijzondere gebeurtenis maar met Nieuwegein te maken heeft. De commissie, onder leiding van de burgemeester, buigt zich over de voordrachten.

Inzenden kan tot en met 1 december 2018 bij Elsje Leurs van de gemeente Nieuwegein, via e.leurs@nieuwegein.nl.

Winnaars 2018

In januari ontvingen drie meisjes dit jongerenlintje ‘De Doorslag' genoemd en op zaterdag 22 september zijn de tegels met hun namen erop onthuld door burgemeester Frans Backhuijs.

Het was de vijfde keer en inmiddels liggen er al achttien tegels en ontstaat er een heuse ‘Walk Of Fame' aan de Doorslag (het water) bij de trap ter hoogte van theater De Kom. De drie naamtegels van 2018 zijn van: Femke Bergenhenegouwen voor haar inzet bij scoutingactiviteiten, Esmee Koene voor haar bijdrage aan de afleveringen van ‘Mijn Stad Nieuwegein' en Dominique Jepma voor haar vrijwillige inzet voor kinderen van Reinaerde.

De Doorslag

De gemeente Nieuwegein geeft jaarlijks een onderscheiding aan jongeren die iets bijzonders hebben gedaan voor de stad. Denk aan een jongere die een sponsorloop heeft georganiseerd voor een goed doel, altijd mee helpt bij het verzorgen van de dieren op de kinderboerderij of een jongere die een dansgroep heeft opgericht voor andere kinderen. Het jongerenlintje heeft de naam: De Doorslag. Voor deze naam is gekozen omdat de jongeren die het lintje krijgen van doorslaggevende betekenis zijn voor de Nieuwegeinse gemeenschap. Daarnaast is De Doorslag het water dat Nieuwegein als stad verbindt en op wiens oever de Walk of Fame ontstaat.

Citybed IJsselstein

Meer informatie | Gemeente Nieuwegein

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

TriKyRa Licht & Geluid
Fietsspecialist Panoven
City Bed IJsselstein