Alles van De Utrechtse Waarden
Bekijk de agenda
< april 2019 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
14
1
2
3
4
5
6
7
15
8
9
10
11
12
13
14
16
15
16
17
18
19
20
21
17
22
23
24
25
26
27
28
18
29
30
 
 
 
 
 

Groen licht voor vernieuwing Stationsgebied in Nieuwegein

Groen licht voor vernieuwing Stationsgebied in Nieuwegein
Nieuwegein Geplaatst 6 november 2018

Provinciale Staten van Utrecht en de gemeenteraad van Nieuwegein zijn akkoord gegaan met het investeringsplan voor een modern knooppunt voor bus en tram in City Nieuwegein.

Reizigers in het openbaar vervoer kunnen hierdoor over enkele jaren gebruik maken van een nieuw, geïntegreerd knooppunt voor openbaar vervoer in het centrum van Nieuwegein. Met haltes die geschikt zijn voor langere trams en bussen, een snelle overstap bieden en goed toegankelijk zijn door de lage instap. Fietsers en voetgangers krijgen een directe verbinding langs de verlegde trambaan. De fietsers hoeven dan niet meer door de parkeergarage te fietsen. En er komen nieuwe woningen beschikbaar, dichtbij voorzieningen.
Gedeputeerde Dennis Straat: ‘Ik ben blij dat na de gemeenteraad van Nieuwegeinook Provinciale Staten in ruime meerderheid akkoord zijn gegaan met de ontwikkeling van een modern knooppunt voor bus en tram in City Nieuwegein. Dit geïntegreerd knooppunt met veel aandacht voor duurzaamheid is wat mij betreft een voorloper van vergelijkbare knooppunten in onze provincie, die de reiziger in staat stellen om snel, comfortabel en veilig een reis te beginnen of te vervolgen.'

Wethouder Hans Adriani: ‘Het is nu mogelijk om City Nieuwegein verder te vernieuwen. Nu kunnen we de kwaliteit van het huidige winkelgebied terug laten komen rond het station. Met kansen voor woningzoekenden: wonen in het centrum, dicht bij winkels, voorzieningen en het moderne OV knooppunt. We nodigen iedereen uit om mee te doen. De binnenstad is tenslotte van alle inwoners en gebruikers.'

Samen ontwikkelen

Waar dat mogelijk is zorgt de gemeente ervoor dat plannen ontwikkeld worden met toekomstige bewoners, omwonenden en andere belanghebbenden, zoals ondernemers en inwoners van Nieuwegein en de provincie. We noemen dat co-creatie. Met name gebruik, identiteit en invulling van de openbare ruimte en thema's als duurzaamheid en mobiliteit lenen zich voor zo'n aanpak.

Impuls regionaal OV

Het knooppunt wordt versterkt om een extra impuls te geven aan het regionaal openbaar vervoer rondom de stad Utrecht. Veel reizigers maken er al gebruik van bus en tram. In de toekomst worden dat er alleen maar meer. De gemeente wil in City namelijk ongeveer 1.600 nieuwe woningen bouwen en daar extra voorzieningen zoals een onderwijsinstelling vestigen.

Planning

Provincie en gemeente zetten erop in om het nieuwe tramstation in de zomer van 2020 te realiseren, wanneer in opdracht van de provincie de trambaan tussen de haltes Nieuwegein-Centrum en Nieuwegein-Zuid wordt vernieuwd. Mocht dit niet haalbaar blijken, dan wordt een tijdelijke tramhalte gebouwd ten westen van de oversteek bij de Schouwstede. Het nieuwe busstation moet uiterlijk 2023 gereed zijn voor gebruik.

City Bed IJsselstein

Meer informatie | Gemeente Nieuwegein

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Van Lexmond Wonen
Fietsspecialist Panoven
Spelen Is Leren Just Play
City Bed IJsselstein
Margreet Hairstyling