Alles van De Utrechtse Waarden
Bekijk de agenda
< februari 2019 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
5
 
 
 
 
1
2
3
6
4
5
6
7
8
9
10
7
11
12
13
14
15
16
17
8
18
19
20
21
22
23
24
9
25
26
27
28
 
 
 

Brandweer onderzoek vreemde lucht Binnenstede Cityplaza (update)

Brandweer onderzoek vreemde lucht Binnenstede Cityplaza (update)
Nieuwegein Geplaatst 12 juli 2018

De Binnenstede Cityplaza ter hoogte van Van Haren was afgezet naar een melding van vreemde lucht geroken in een winkel.

Woensdagmiddag 11 juli werd er om 14.00 uur een vreemde lucht geroken bij de schoenenzaak Van Haren aan de Binnenstede 26 in winkelcentrum CityPlaza‎. Een aantal medewerkers van de schoenenzaak zijn onwel geworden. De winkel werd daarop ontruimd en een deel van winkelcentrum CityPlaza is een korte tijd afgesloten geweest. De brandweer was een half uur later ter plaatse om metingen te verrichten naar de oorzaak. Ook waren er twee ambulances aanwezig om de vijf medewerkers met klachten te controleren. Deze medewerkers waren in de loop van de middag klachtenvrij. Van Haren is de gehele dag gesloten geweest.

De oorzaak van de klachten bij de medewerkers is een hoge concentratie van de stof die in de lijm van schoenen zit. Dat komt uit het onderzoek van de brandweer naar voren. De hoge concentratie is ontstaan omdat er veel schoenen van een nieuwe levering waren opgeslagen in een afgesloten ruimte. De ruimte is inmiddels goed geventileerd, waardoor Van Haren vandaag de deuren weer kon openen.

Bron: Gemeente Nieuwegein

 


Eerdere meldingen van de VRU

 

Rond 14:27u was de brandweer ter plaatse en om metingen te verrichten en heeft gezocht naar de oorzaak. Ook waren er twee ambulances ter plaatse om het personeel naar aanleiding van de klachten te controleren.
Een uur later was de brandweer nog aan het onderzoeken wat de vreemde lucht veroorzaakt. Een adviseur van de brandweer hielp daarbij. 5 personen zijn inmiddels door de ambulance gecontroleerd, maar zijn inmiddels klachtvrij.

Rond 16:13u is de Binnenstede Cityplaza weer vrijgegeven, behalve de winkel van Van Haren blijft nog dicht, de overige winkel zijn weer bereikbaar.

Resultaat van de meting worden onderzocht en de uitslag zal volgen.

 

Fietsspecialist Panoven

Meer informatie | www.vru.nl | Gemeente Nieuwegein

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Eet- en Drinkhuis
Uitvaartverzorging Midland
De Bruin Entertaiment
Spelen Is Leren Just Play