Alles van De Utrechtse Waarden
Bekijk de agenda
< mei 2019 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
18
 
 
1
2
3
4
5
19
6
7
8
9
10
11
12
20
13
14
15
16
17
18
19
21
20
21
22
23
24
25
26
22
27
28
29
30
31
 
 

Tessels toont zijn potentie in Brno

Tessels toont zijn potentie in Brno
Lopik Geplaatst 11 juni 2018

Wayne Tessels begon sterk aan het World Supersport evenement in Brno en stond er tijdens de vrije trainingen goed bij.

Helaas had Tessels in de kwalificatie geen goed gevoel met zijn voorband, waardoor hij te ver van achteren moest starten om in de race aan te kunnen haken voor de strijd om de punten. In de wedstrijd was het tempo beter en finishte de 24-jarige coureur in twintigste positie.

Wayne Tessels begon positief aan de eerste vrije training op het circuit van Brno in Tsjechië. De Kawasaki-rijder wist al snel een goed tempo te vinden en sloot de eerste sessie af met een dertiende tijd. Tessels maakte in de tweede vrije training een kleine schuiver, maar wist vervolgens al snel zijn tijd weer te verbeteren. De negentiende positie gaf niet het juiste beeld van het gevoel van het team over deze dag. In de derde vrije training wist Tessels nog weer iets van zijn tijd af te knabbelen. Helaas kon de ChromeBurner Wayne's Racing Team coureur dit niet doortrekken in de Superpole. Tessels worstelde met de voorband en kon niet de lijnen rijden in de bochten, die hij in de voorgaande trainingen wel kon pakken. De vijfentwintigste tijd na de kwalificatie was dan ook een teleurstelling.

De race begon goed voor Tessels. In de eerste ronden wist de coureur uit Lopik meteen al een aantal rijders te passeren en kwam dan ook al snel de top-twintig binnen. Doordat Tessels wat verder op de grid moest starten, mistte hij de aansluiting met de groep die vocht voor de punten. Tessels voerde daarachter rond de achttiende plaats een stevige strijd met een aantal rijders. Halverwege de race raakte de Kawasaki-rijder een paar keer bijna de voorkant kwijt en het lukte niet om in de laatste ronden het tempo vast te houden. Na achttien ronden kwam Tessels als twintigste over de eindstreep in Tsjechië.

Wayne Tessels: ‘Na een goede vrijdag, was het erg balen dat de kwalificatie zo is verlopen. Mijn start was goed, maar als je zover achterop de grid staat kom je vaak in het gedrang terecht. Dat bleek ook wel, maar ik wist daarna wel rijders te passeren en verloor niet veel op de puntenposities. Helaas was dit groepje al gevormd en zat ik daarachter. Halverwege de race raakte ik de voorkant een paar keer kwijt en daarna ben ik in gevecht geweest met een aantal rijders. Over het resultaat zijn we niet tevreden, maar we hebben wel een stap voorwaarts kunnen maken in de race. We gaan hard werken om ons in Misano verder te verbeteren.'

De zesde ronde van de World Supersport wordt van 6 t/m 8 juli verreden op het circuit van Misano in Italië.

Café de Stee

Meer informatie | www.waynetessels.nl

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Luigi's IJssalon
TriKyRa Licht & Geluid
Margreet Hairstyling
Den Hartog Verzekeringen BV  & RegioBank