Alles van De Utrechtse Waarden
Bekijk de agenda
< mei 2019 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
18
 
 
1
2
3
4
5
19
6
7
8
9
10
11
12
20
13
14
15
16
17
18
19
21
20
21
22
23
24
25
26
22
27
28
29
30
31
 
 

Welke is de mooiste Utrechtse boerderij van 2018

Welke is de mooiste Utrechtse boerderij van 2018
Cabauw Geplaatst 10 juni 2018

De Boerderijenstichting Utrecht organiseert dit jaar de verkiezing mooiste Utrechtse boerderij. Een van de vijf genomineerde historische boerderijen is Boerderij Kromwijk aan de Lopikerweg west in Cabauw.

De overige genomineerden liggen door de provincie verspreid: in Bunnik, Leusden, Wilnis en Woudenberg. Op 26 juni maakt gedeputeerde Mariëtte Pennarts van Cultuur bekend welke boerderij zich dit jaar de mooiste boerderij van Utrecht mag noemen.

Aanleiding voor deze verkiezing is de recente vijfdelige televisiedocumentaire Gebruikte Gronden op RTV Utrecht. Elke keer kwam het boerenlandschap van die streek voorbij; met rivieren, weilanden, veengebieden, heuvels en bossen, én daaraan verbonden een boerderij kenmerkend voor dat gebied. Deze vijf boerderijen zijn de nominaties voor de mooiste Utrechtse boerderij van 2018. Stemmen op een van deze vijf kanshebbers kan t/m 24 juni via www.utrechtseboerderijen.nl/mooiste-boerderij.

Meeste stemmen gelden

Hoe weet je nu dat je stemt op de mooiste boerderij? Dat is natuurlijk aan de stemmer zelf, maar de provinciale Boerderijenstichting helpt wel een handje. Op de hierboven genoemde ‘stem'pagina heeft nl. elke boerderij een verhaaltje en een filmpje. Ook op de facebookpagina verschijnen regelmatig berichten over de genomineerde boerderijen.

BSU adviseert

De Boerderijenstichting Utrecht is dertig jaar geleden opgericht. Ze streeft naar het behoud van de karakteristieke verschijningsvorm van de Utrechtse boerderijen en hun erven. Bij de BSU zijn ervaren adviseurs actief, die voorlichting aan overheden, instellingen en particulieren. Dat kan gaan over een eenvoudige verbouwing tot een grote restauratie, het aanvragen van subsidies of hoe erf en tuin opnieuw in te richten.

 

Brasserie de Kloostertuin

Meer informatie | www.utrechtseboerderijen.nl

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Landsman Uitvaartzorg