Alles van De Utrechtse Waarden
Bekijk de agenda
< maart 2019 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
9
 
 
 
 
1
2
3
10
4
5
6
7
8
9
10
11
11
12
13
14
15
16
17
12
18
19
20
21
22
23
24
13
25
26
27
28
29
30
31

Motorsport talenten Boy de Rooij en Ricardo Brunings

Motorsport talenten Boy de Rooij en Ricardo Brunings
De Utrechtse Waarden Geplaatst 15 mei 2018

Afgelopen weekend 12 Mei 2018 reisde het Nederlandse RSZ Motorsport af naar Criox en Ternois in noord Frankrijk voor de 2e race van het seizoen op Circuit park Croix.

Hierbij waren 2 nieuwkomers in de competitie: Boy de Rooij en Ricardo Brunings met hun eigen Yamaha racing team Het Gooi en DBMilau uit IJsselstein rijdende op de R1 en startende in het NK Sport 1000 en het NK Rookie 1000. Ook uit de regio aanwezig was het CG Racing team Yamaha uit Nieuwegein met hun prachtige R6 van Ronald Veenbrink en Rik van Beek die al een paar seizoenen meestrijden in het NK600F2 en het NK Rookie 600.
Allebei de teams hadden ervoor gekozen om de vrijdag aanwezig te zijn om te trainen en de baan te verkennen aangezien het de eerste keer is dat de RSZ Motorsport Competitie hier neer streek. Tijdens deze training dag ging bij alle vier de heren het tempo al redelijk snel omhoog. Hierdoor waren beide teams zeer tevreden en werd er vol enthousiasme naar de zaterdag toe geleefd.

Zaterdag race dag

De zaterdag wedstrijddag bestaat uit 2 vrije training een kwalificatie en 2 races van 14 rondes. De eerste training werd gestart door het NK Sport en SuperSport 1000 waar Ricardo Brunings in mee reed. Helaas was dit van korte duur door een heftige crash tussen 2 coureurs afremmende naar de eerste bocht. Hierdoor werd de training volledig stil gelegd en dit betekende eveneens vanwege tijdsduur einde vrije training 1. De overige klassen konden gelukkig wel hun trainingen veilig uitrijden ondanks dat de schrik er goed in zat voor de meeste rijders.

Ronald Veenbrink (Foto: Lorenzo van Aarle)

 

Tijdens de Kwalificaties kwam er goed naar voren dat de teams hiervoor al een dag eerder hadden gereden want dit pakte ten goede uit voor alle vier de coureurs.
Waarbij Rik van Beek in de 600 F2 klasse en Ronald Veenbrink in de Rookie 600 beide rijdende op hun schitterende CG Yamaha R6 machines de pole positie pakte met aanzienlijke voorsprong op de nummers 2 in hun klasse.

Boy de Rooij (Nieuwegein)(Foto: Lorenzo van Aarle)

 

Boy de Rooij en Ricardo Brunings allebei hebben ze helaas de eerste openingswedstrijd op het TT circuit van Assen gemist maar lieten zich hierdoor niet kennen. Tijdens de kwalificatie van Boy de Rooij startende in de Rookie 1000 liet hij zich niet gek maken en reed hij zo de 2e snelste tijd en mocht hij daardoor starten vanaf P2. En toen begon het feest Ricardo Brunings mocht van start voor zijn kwalificatie rondes en ja hoor de pitlane werd vrijgegeven zodat de rijders naar buiten mogen begon het te regenen. Eerst kleine druppels en steeds grotere druppels. Alle hoop op een snelle tijd neer te kunnen zetten leek letterlijk in het water te vallen. Want geen regenbanden gereed, wat nu verder? Ricardo Brunings bleef samen met nog 3 andere rijders uit de supersport 1000 binnen en kijken hoe de concurrentie 1 voor 1 voorzichtig en vooral erg rustig langs reed over start/finish. Na een aantal minuten de boel aangekeken te hebben besloot Ricardo Brunings toch naar buiten te gaan op slicks! Alleen maar om in ieder geval een tijd neer te kunnen zetten. Dit was de beste keuze die hij kon maken het duurde geen 2 rondes dat de weer goden voor Ricardo gezind waren. Want de regen stopte met vallen en mede door het warme weer droogde de baan razend snel op en ontstond er een droge lijn. Het was nog steeds glijden want tot aan de laatste bocht eveneens het hoogste punt van het circuit was het glad en ging de motor alle kanten op en toch bleef hij zitten en reed hij harder dan zijn directe concurrenten naar pole positie in de sport 1000 en P7 algemeen.

Ricardo Brunings (IJsselstein)(Foto: Lorenzo van Aarle)

Het vertrouwen uit de vrijdag training kwam de races ten goede. Dit circuit ligt de mannen goed en Rik wist zich zelfs gedurende de dag competitief tussen het NK600F1 mannen te mengen. Ronald racete tweemaal naar een ruime overwinning in het NK Rookie 600 klasse, na een schitterend gevecht met Peter Merckelbach. Ronde na ronde joegen de heren elkaar op, waarbij uiteindelijk het late remmen het verschil maakte voor Ronald.
Rik werd in race 1 opgehouden door een groepje F1 rijders, maar wist in de loop van de race toch 12 seconden los te rijden van zijn concurrentie in de F2. De tweede race verliep spannender, nadat Rik zijn start verprutste. In gevecht met Stefan van Overeem knokte hij zich weer naar de eerste plaats en pakte in de loop van de race ook Melvin van der Haven en Camil Rodermans, waardoor hij 7e algemeen eindigde en 1e in het NK600F2.
Tot hun eigen verbazing en verrassing gaan zij beiden nu aan de leiding in het kampioenschap! Het seizoen is nog lang, maar voor nu zijn Ronald en Rik er zeer trots op.

Rik Verbeek (Foto: Lorenzo van Aarle)

In de Rookie 1000 Pakte Boy de Rooij in een zeer bijzondere 2e race, zijn 2e plek terug waarvan hij starten. Dit omdat hij zijn tijdens de start de motor liet afslaan en als laatste weg kon rijden. Gelukkig maar want dit had heel vervelend kunnen lopen! Uiteindelijk resulteerde dit in een Marc Marqeuz achtige inhaal race! Gelukkig zonder kleer scheuren en contact tussen de andere rijders, maar Boy liet hiermee wel zien dat hij eigenlijk wel te sterk is voor het NK Rookie 1000 en zijn we benieuwd in welke klassen hij de volgende race zal moeten gaan starten!

Ricardo Brunings had tot 2 maal toe een zeer sterke start waardoor hij zelfs de mannen uit de Supersport 1000 voorbij reed naar de eerste bocht en pakte zelfs p4 algemeen. Naarmate de race volgde werd Ricardo toch wel in gehaald door de supersport rijders en de 2 lokale rijders die in de sport 1000 mee reden. Hierdoor zakte hij terug naar P3 in zowel race 1 als in race 2 en p10 algemeen toch is hij hier extra trots op dat hij en Boy de Rooij niet alleen op het Podium staan maar ook op de manier hoe. Boy met zijn schitterende inhaal race en Ricardo omdat hij toch wel een paar man uit de Supersport mee kon strijden en zelfs achter zich liet en compleet los gereden was van P4 uit zijn klassement!

www.dbmilau.com

Voor nu is het gereedmaken voor de derde race van het seizoen, 11 Mei 2018 op het circuitpark Zandfoort.
Namens het CG racing team

Dank aan Metzeler voor de zeer goede nieuwe Metzeler CompK band voor Amateur racesport!
Custom Graphics
Edwin Ottmotoren
Yamaha Racing

In de loop van de week ook volgt er op de Facebook pagina CG racing een mooie onboard-lap!
En namens het Yamaha Racing Team Het Gooi en DBMilau Dank aan Hoveniers bedrijf het Gooi www.hoveniersbedrijfhetgooi.nl DB Milau www.DBMilau.com HSL BIKES Vianen www.hslbikes.nl Custom Graphics www.customgraphics.nl

Foto's gemaakt door Need for Speed Fotograaf Lorenzo van Aarle die op alle wedstrijden aanwezig is! Zijn te vinden op zijn facebookpagina need for speed fotographie
www.rszmotorsport.nl

 

Chocolaterie Zuccotto

Meer informatie | www.dbmilau.com | Bron: Ricardo Brunings

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

ZZpijl
Landsman Uitvaartzorg
Spelen Is Leren Just Play