Alles van De Utrechtse Waarden
Bekijk de agenda
< maart 2019 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
9
 
 
 
 
1
2
3
10
4
5
6
7
8
9
10
11
11
12
13
14
15
16
17
12
18
19
20
21
22
23
24
13
25
26
27
28
29
30
31

Nieuwegein knapt samen met bewoners Schansen-Noord op

Nieuwegein knapt samen met bewoners Schansen-Noord op
Nieuwegein Geplaatst 14 mei 2018

De Schansen-Noord in de wijk Fokkesteeg is de vierde buurt in Nieuwegein
die de gemeente gaat opknappen.

De eerste woningen werden bijna 40 jaar geleden opgeleverd en de wijk is dan ook toe aan vernieuwing. De gemeente gaat deze opknapbeurt samen met bewoners en partijen van Schansen- Noord oppakken. Op 16 mei 2018 staan medewerkers van de gemeente met een stand voor de supermarkt aan de Rapenburgerschans om de eerste goede verbeterpunten bij inwoners op te halen en hen uit te nodigen voor de grote buurtbijeenkomst op 23 juni 2018.

De gemeente Nieuwegein is haar buurten duurzaam aan het vernieuwen zodat bewoners ook in de toekomst prettig in hun buurt kunnen wonen. Daarvoor kijkt de gemeente komend jaar samen met bewoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties wat er nodig is om de openbare ruimte van Schansen-Noord leefbaarder te maken. Het gaat daarbij om het groen, de speelplekken, afvalinzameling, de paden, straten en de verlichting. De Schansen-Noord is het gebied ten zuiden van het Fokkesteeglaantje tot aan de Havelterschans en Leusderschans.

Stand op 16 mei

De aftrap van de grote opknapbeurt is op 16 mei. Medewerkers van de gemeente staan van 11.00 uur tot 18.00 uur voor de supermarkt aan de Rapenburgerschans. Ze gaan in gesprek met voorbijgangers over de verbeterwensen voor hun straat. Bewoners kunnen de wensen voor hun straat opschrijven en op de plattegrond plakken. Als dank krijgen de bewoners een gratis plantje mee en (indien gewenst) een gratis tuinadvies voor een klimaatvriendelijke tuin.

Buurtbijeenkomst 23 juni

Op 23 juni praten bewoners verder met elkaar over de verbeterwensen voor hun straat tijdens de buurtbijeenkomst. Alle bewoners van de buurt Schansen-Noord worden voor deze bijeenkomst uitgenodigd. Het doel van deze bijeenkomst is om een eerste stap te zetten naar een gezamenlijk plan hoe de buurt vernieuwd kan worden. De wensen, aandachtspunten en kansen van bewoners worden vastgelegd in een kansenkaart voor de buurt. Op basis van deze kaart krijgt de gemeenteraad in september een budgetvoorstel voorgelegd.

Onderzoek naar groen en water

De gemeente is tegelijkertijd bezig met een onderzoek onder bewoners van Schansen-Noord om te weten hoe zij aankijken tegen ‘groen en water in de buurt'. We krijgen steeds vaker te maken met extreme weersomstandigheden. Na lange periodes van droogte volgen heftige regenbuien. Door droge grond en veel betegeling kan al dat water niet zo snel verwerkt worden, waardoor wateroverlast kan ontstaan. Een groene buurt helpt. Daarom gaat de gemeente in gesprek met een aantal bewoners om te kijken hoe zij denken over de toekomst van hun buurt en de mogelijkheden op het gebied van een groene en waterrijke buurt.

Betere Buurten voor een toekomstbestendige stad

Nieuwegein is nu zo'n 45 jaar oud. Buurten voldoen niet altijd meer aan de wensen en eisen van de huidige tijd. Het is belangrijk dat inwoners zowel nu, als in de toekomst, in een prettige leefomgeving wonen. Daarom heeft de gemeenteraad het college in 2013 de opdracht gegeven om samen met inwoners en met maatschappelijke partners Nieuwegein toekomstbestendig te maken. Onder de projectnaam ‘Betere Buurten' gaan zij samen werken aan een buurt waar je als bewoner graag woont . Dit betekent dat de buitenruimte groen, gezond, schoon en veilig is en dat zowel jong als oud zich verbonden voelt met de buurt. Het project Betere Buurten is eerder al begonnen in Merwestein, de Rijtuigenbuurt en de Sluyterslaan en omgeving. Schansen-Noord is de vierde buurt die wordt aangepakt.

Kijk voor meer informatie op www.ikbennieuwegein.nl

Margreet Hairstyling

Meer informatie | Gemeente Nieuwegein

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Den Hartog Verzekeringen BV  & RegioBank
De Bruin Entertaiment
ZZpijl
Landsman Uitvaartzorg