Alles van De Utrechtse Waarden
Bekijk de agenda
< januari 2019 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
1
 
1
2
3
4
5
6
2
7
8
9
10
11
12
13
3
14
15
16
17
18
19
20
4
21
22
23
24
25
26
27
5
28
29
30
31
 
 
 

Stemmen in Nieuwegein voor iedereen ook voor beperkten

Stemmen in Nieuwegein voor iedereen ook voor beperkten
Nieuwegein Geplaatst 12 februari 2018

Volgens het College voor de Rechten van de Mens zijn stembureaus vaak niet goed voorbereid op mensen met een handicap.

"We proberen het voor alle Nieuwegeiners mogelijk te maken om te stemmen."

Volgens het College voor de Rechten van de Mens zijn stembureaus vaak niet goed voorbereid op mensen met een handicap. Dat meldde de NOS gisteren. De gemeente Nieuwegein wil mensen met een lichamelijke of verstandelijke handicap juist graag helpen, omdat zij alle Nieuwegeiners welkom wil heten in het stembureau.

Website hoe werkt stemmen

Begrijpen hoe stemmen werkt is niet voor iedereen vanzelfsprekend, dat bleek ook weer uit de reportage van de NOS. Maar ook wat de gemeenteraad is, en wat voor werk de gemeenteraad doet, weet lang niet iedereen. Daarom werkte de gemeente Nieuwegein mee aan de totstandkoming van de websit www.hoewerktstemmen.nl, welke alle uitleg geeft over de gemeenteraadsverkiezingen en over hoe stemmen werkt.

Kieslijst in braille

Ook aan visueel gehandicapten is gedacht. Net als vorig jaar heeft de gemeente Nieuwegein een kandidatenlijst in braille aangevraagd. Deze lijst is beschikbaar op het Stadshuis.

Rolstoel- en scootmobieltoegankelijk

Bij alle stembureaus is gekeken naar de toegankelijkheid voor minder validen. Bij alle bureaus op één na is de rolstoel-/scootmobieltoegankelijkheid goed. Bij één bureau is dat wat minder, maar het is nog altijd wel mogelijk om met een rolstoel binnen te komen. De gemeente Nieuwegein wil het voor mensen die niet goed ter been zijn obstakels wegnemen, zodat ook zij hun stem kunnen uitbrengen.

Online peiling

In december deed de gemeente een online peiling onder haar inwoners, en vroeg hen tips die kunnen helpen om weg naar de stembus letterlijk en figuurlijk aantrekkelijker te maken. Dit leverde verschillende goede suggesties op, waar de gemeente dankbaar gebruik van maakt.

Citybed IJsselstein

Meer informatie | Gemeente Nieuwegein | www.hoewerktstemmen.nl

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Luigi's IJssalon
ZZpijl
Van Lexmond Wonen
Chocolaterie Zuccotto