Alles van De Utrechtse Waarden
Bekijk de agenda
< december 2018 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
48
 
 
 
 
 
1
2
49
3
4
5
6
7
8
9
50
10
11
12
13
14
15
16
51
17
18
19
20
21
22
23
52
24
25
26
27
28
29
30
1
31
 
 
 
 
 
 

Start bouw nieuwe brandweerpost

Start bouw nieuwe brandweerpost
Nieuwegein Geplaatst 12 januari 2018

Donderdag 12 januari vierden gemeente en brandweer de start van de bouw van de nieuwe brandweerpost aan de Henri Dunantlaan 1 in Nieuwegein.

Burgemeester: "Toekomstbestendig, met alle moderne voorzieningen"

Burgemeester Frans Backhuijs onthulde het bouwbord en nam samen met de vrijwilligers en medewerkers van de brandweer afscheid van het oude brandweergebouw. Het oude gebouw wordt nu eerst gesloopt en vervolgens wordt gestart met de nieuwbouw van een toekomstbestendig en duurzaam gebouw waarvoor de oplevering gepland staat eind 2018. De brandweer heeft gedurende de bouw een tijdelijke huisvesting aan de Nijverheidsweg.

Burgemeester Backhuijs: "Ik ben blij dat dat we met de bouw kunnen starten. Medewerkers van de brandweer krijgen een toekomstbestendig gebouw met alle moderne voorzieningen. Hiermee is de brandweerzorg voor de inwoners van Nieuwegein-zuid weer voor vele jaren gewaarborgd. Daarnaast verrijst er een gebouw dat architectonisch past in de omgeving: herkenbaar, open en transparant."

Passend en klaar voor de toekomst

In de brandweerpost aan de Dunantlaan werken 24 medewerkers en 30 vrijwilligers van de brandweer Veiligheidsregio Utrecht (VRU).
Het gebouw is zodanig verouderd dat nieuwbouw de beste optie is. Er komt een nieuwe brandweerpost met twee stallingsruimten voor de brandweerauto's en bijbehorende nevenruimtes. Voor het gebouw komt een betonnen oefenplaats, waar de brandweer oefeningen uitvoert. Het oefenen bestaat uit technische hulpverlening en voertuig technische vaardigheden (bijvoorbeeld het openknippen van autowrakken). Het terrein wordt aan de zijkant afgesloten.
Kenmerkend voor het ontwerp zijn aspecten, zoals herkenbaarheid, open, transparant en duurzaamheid. Zo wordt het een gebouw zonder aardgas, worden op het dak zonnepanelen geplaatst en wordt gebruikgemaakt van LED-verlichting. Overigens wordt de verlichting van de stalling zo afgesteld dat deze geen overlast geeft. De bomen en de groenstroken blijven gehandhaafd.

Tijdelijke huisvesting aan Nijverheidsweg

Tijdens de bouw opereert de brandweer vanaf een bedrijfsruimte aan de Nijverheidsweg op het industrieterrein. Zo blijven de aanrijtijden goed en kan de brandweer snel bij uw zijn als dat nodig is.

Planning

De sloop van het oude pand start naar verwachting vanaf maandag 22 jan 2018 en een maand later start de bouw van het nieuwe pand. In het 4e kwartaal van 2018 wordt het nieuwe pand opgeleverd en zal de brandweer operationeel zijn aan de Henri Dunantlaan.

 

Chocolaterie Zuccotto

Meer informatie | Gemeente Nieuwegein

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

City Bed IJsselstein