Alles van De Utrechtse Waarden
Bekijk de agenda
< december 2018 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
48
 
 
 
 
 
1
2
49
3
4
5
6
7
8
9
50
10
11
12
13
14
15
16
51
17
18
19
20
21
22
23
52
24
25
26
27
28
29
30
1
31
 
 
 
 
 
 

Basisschool UniQ tweede afvalvrije school in Nieuwegein

Basisschool UniQ tweede afvalvrije school in Nieuwegein
Nieuwegein Geplaatst 10 januari 2018

Basisschool UniQ in Nieuwegein gaat vanaf woensdag 10 januari verder als
afvalvrije school.

Hiermee is UniQ de tweede afvalvrije school in Nieuwegein

Wethouder Peter Snoeren heeft op woensdag 10 januari op de school samen met de kinderen, ouders, leerkrachten en schooldirecteur Diana de Kruif de aftrap voor een afvalvrije school gegeven.

Wethouder Snoeren: ,,Kinderen bepalen hoe we in de toekomst met afval omgaan. Wat kinderen op school leren, nemen ze mee in hun gedrag thuis. Door het stimuleren van het gebruik van een broodtrommel en drinkbeker nemen de kinderen geen wegwerp-verpakkingsmaterialen meer mee naar school." Een groot aandeel van het afval bestaat immers uit verpakkingsmateriaal van meegenomen eten en drinken. Voor de verschillende afvalstromen staan in de klassen prullenbakken met vier vakken voor plastic (PMD), papier, gft en restafval. Naast verschillende minicontainers komt een milieustraat op de school voor cartridges, stiften en batterijen. De school zamelt hierdoor grondstoffen in en heeft straks geen restafval meer.

Kosten en opbrengsten

De school bespaart elk jaar op de inzamelkosten van het afval (kosten voor de afvalverwerker). Deze besparing kan door de school voor andere doeleinden worden ingezet. De gemeente neemt de kosten voor de gescheiden inzameling en verwerking van de grondstoffen voor haar rekening. De afvalvrije school wordt mede ondersteund door gemeente, RMN en milieueducatie Buitenwijs.

Eet- en Drinkhuis

Over Daltonschool UniQ

Bent u op zoek naar onderwijs dat zich aanpast aan uw kind? Draagt u het openbaar onderwijs een warm hart toe? Dan bent u bij daltonschool UniQ aan het goede adres.

UniQ is één van de 8 openbare basisscholen in Nieuwegein. Op deze website leest u alles over de uitgangspunten van ons daltononderwijs en hoe wij die verweven in alles wat wij doen.

Voor meer informatie: www.daltonschooluniq.nl

 


Meer informatie | Gemeente Nieuwegein | www.daltonschooluniq.nl

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Eet- en Drinkhuis
Luigi's IJssalon
Landsman Uitvaartzorg
De Bruin Entertaiment