Alles van De Utrechtse Waarden
Bekijk de agenda
< juli 2020 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
27
 
 
1
2
3
4
5
28
6
7
8
9
10
11
12
29
13
14
15
16
17
18
19
30
20
21
22
23
24
25
26
31
27
28
29
30
31
 
 

Tessels in actie op het spectaculaire circuit van Schleiz

Tessels in actie op het spectaculaire circuit van Schleiz
Geplaatst 23 juli 2019

Wayne Tessels maakt zich op voor de vierde ronde van het IDM Supersport 600 kampioenschap.

De SWPN-coureur komt in actie op het semi-permanente circuit van Schleiz. Tessels staat zesde in de tussenstand en wil deze positie graag verbeteren tijdens de zesde en zevende race van het seizoen.

Het circuit van Schleiz is een bijzondere baan, omdat het geen permanent circuit is. Onlangs heeft Wayne Tessels daar zijn eerste meters gemaakt met het SWPN team. Echter had de coureur uit Lopik maar weinig droge rijtijd om de baan te verkennen. Wel kon Tessels een eerste indruk krijgen van de baan. Het is een heel snel circuit met veel blinde bochten, totaal anders dan de banen waar de IDM-rijders dit seizoen al zijn geweest.

Tessels begint aan het raceweekend als de nummer zes in het kampioenschap 48 punten uit vijf wedstrijden. Schleiz is het best bezochte IDM evenement en er worden zo'n 35.000 toeschouwers verwacht, wat zorgt voor een geweldige sfeer. Vrijdag staan er twee vrije trainingen op het programma, gevolgd door twee kwalificatiesessies op zaterdag. De wedstrijden gaan zondag om 10:30 uur en 14:40 uur van start. De sessies zijn te volgen via de volgende link: http://livetiming.bike-promotion.com/#/index

Wayne Tessels: "Ik heb tijdens de training in Schleiz wel een idee van de baan kunnen krijgen, maar omdat we maar weinig rijtijd op het droge hadden kan je het niet een echte test noemen. Ik vond het wel een heel gaaf circuit om op te rijden. Het is wel een hele aparte baan, omdat het geen permanent circuit is. Ik kijk er naar uit om revanche te nemen op het weekend in Zolder. Het gaat erg warm worden, dus het wordt belangrijk om daar goed mee om te gaan. Er schijnen altijd veel toeschouwers te komen, dus ik kijk er naar uit!"

Fotografie: Henk Teerink & Damon Teerink

 

Citybed IJsselstein

Meer informatie | www.waynetessels.nl

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Dierenkliniek IJsselstein
Brasserie De Kloostertuin
TriKyRa Licht & Geluid
Margreet Hairstyling