Alles van De Utrechtse Waarden
Bekijk de agenda

Doe mee aan de CoronaRUN

Doe mee aan de CoronaRUN
Geplaatst 26 maart 2020

De CoronaRUN is een eenmalig virtueel individueel evenement wat hopelijk de afgelastingen van alle geplande grote evenementen een beetje kan verzachten.

Dit individuele virtuele evenement kan je gebruiken om de afstand van jou geannuleerde evenement toch te lopen, waar en wanneer jij dat wilt in de maand april. En uiteraard ontvang je daarvoor de unieke CoronaRUN finishers medaille. De unieke herinnering aan deze toch rare tijden. (Gezien het snelle inspringen op de situatie van de afgelasting van de vele evenementen, zit er op de medaille een levertijd waar wij rekening mee dienen te houden). 

Dit evenement is non-profit en de opbrengst zal dan ook gaan naar de groep die het op dit moment het zwaarst heeft. De opbrengst zullen wij aan het Nationaal Ouderenfonds doneren.

Klik hier om naar de Facebook-pagina te gaan met actuele informatie, data en om tickets te scoren.

Dennis Vangangel, die het idee had om dit evenement te starten, heeft ook een mooi stuk geschreven waarin het evenement wordt toegelicht. Hieronder kunt u het lezen:


De coronaRUN is ontstaan uit de situatie waarin we als hardlopers op dit moment zitten door de hele coronacrisis. Als recreatief trailrunner/hardloper zag ik alle evenementen een voor een afgelast worden en ben ik eens gaan kijken of er hiervoor niet een oplossing te bedenken was. Dit besprekende met mijn coach en oud topatleet Dennis Licht zijn we op dit idee gekomen en worden we ondertussen ook door www.hardlopen.nl (het hardloopplatform van de atletiekunie) en www.inschrijven.nl geholpen.
Het is een eenmalig virtueel en individueel initiatief wat hopelijk de afgelastingen van alle hardloop evenementen voor iedereen een beetje kan verzachten. En omdat de ouderen het op dit moment het zwaar hebben en de grootste risicogroep vormen, hebben we besloten alles non-profit te gaan organiseren en het Nationaal Ouderenfonds als goede doel uitgekozen waar de opbrengsten naartoe gaan.
Deze individuele virtuele run is te gebruiken om de afstand van jou geannuleerde evenement toch te kunnen lopen, waar en wanneer jij dat wilt in de maand maart, april. En daarna ontvang je een heuse medaille thuis gestuurd. Of je nu een 5 kilometer wedstrijd of een hele marathon op de planning had staan, voor deze virtuele run maakt het niet uit welke afstand je loopt. Het is namelijk voor iedereen een prestatie als je je persoonlijke doel haalt.
Na het lopen is het niet verplicht om een bewijs ervan te laten zien, maar we vinden het wel hartstikke leuk om te zien en als men het deelt op onze facebook pagina.
Omdat alles zo snel opgezet en georganiseerd moest worden en we rekening moeten houden met de levertijd van de medailles worden deze in de 2e helft van mei verwacht.
De inschrijfkosten zijn €17,50, waarvan alleen de kosten van de inschrijving en de medaille en verzending hiervan afgaan. De rest van het bedrag gaat naar het Nationaal Ouderenfonds waarmee we ondertussen in nauw contact staan. Daar we een groot deel van de kosten aan verzending kwijt zijn, zijn we nog met PostNL in overleg of we hier nog wat aan kunnen doen zodat we dat bedrag voor het Ouderenfonds samen zo mooi mogelijk kunnen maken. Wil je geen medaille dan kan men dit via een mailtje doorgeven en dan gaat bijna het gehele bedrag naar het Nationale Ouderenfonds.

Waar we hoopten dat we een 250 a 500 inschrijvingen gingen redden, heeft het nu onze verwachtingen al dik overtroffen. De teller staat op dit moment (na iets meer dan een week) al op 1500 inschrijvingen en elke dag blijven de inschrijvingen nog binnenkomen. En alle hartverwarmende reacties doet ons nog meer motiveren om er een nog groter succes van te maken.

Wil je ook meedoen en met je kilometers het Ouderenfonds steunen? Of op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Kijk dan op onze facebookpagina.

 

Ten slotte wijzen we iedereen erop om in deze tijden echt de adviezen van het RIVM te volgen dus:

- Je gaat alleen hardlopen en niet samen. We volgen het advies van het RIVM om sociale contacten te beperken.
- Houd minimaal 1,5 meter afstand van andere mensen die je tegenkomt tijdens je ronde. Zoek een rustige ronde uit waar niet veel hardlopers en wandelaars zijn.
- Als je milde gezondheidsklachten hebt blijf je binnen en kun je op dit moment niet deelnemen. Sla al je trainingen over totdat je minimaal 1 dag geheel geen klachten hebt.
- Doe rustig aan om je immuunsysteem niet te zwaar te belasten. Als het immuunsysteem te zwaar belast wordt, is het vatbaarder voor ziekten en virussen.


Meer informatie | Facebook-pagina: CoronaRUN

« terug

Dierenkliniek IJsselstein
De Bruin Entertaiment
Brasserie De Kloostertuin
Fietsspecialist Panoven