Alles van De Utrechtse Waarden
Bekijk de agenda

Klein beetje geluk ontbreekt Dames 1

Klein beetje geluk ontbreekt Dames 1
IJsselstein Geplaatst 9 november 2019

Twee weken geleden speelde IJsseloever Dames 1 uit bij Zoetermeer, de nummer 2 in de poule. Hoewel de dames meerdere keren dichtbij een doelpunt waren, bleek Zoetermeer te sterk en werd het uiteindelijk 6-0.

Vorige week werd de thuiswedstrijd gespeeld tegen DSHC D1. Vorig seizoen speelde de twee teams ook al tegen elkaar. Toen werd er twee keer gelijk gespeeld. DSHC staat nu 10e in de poule, IJsseloever 9e.

Na aanvang van de eerste helft lijken de twee teams redelijk aan elkaar gewaagd. Aan beide zijden zijn kansen en fraaie acties. Als DSHC in de 17e minuut 0-1 weet te scoren, gaat er bij IJsseloever nog een tandje bij. Meerdere keren komt de thuisploeg voor het doel van DSHC en krijgt dan ook de mogelijkheid om de bal richting het doel te slaan. De verdediging van DSHC weet zich echter te handhaven. De aanvallen van de IJsseloever spitsen worden keer op keer afgestopt.

In de tweede helft zien we de thuisploeg wederom jagen op een gelijkmaker. Het lukt vooral om via de zijkanten de cirkel van DSHC te bereiken. De Delftse verdediging vangt de spitsen daar op en kan het gevaar dan afwenden. In de 19e minuut wordt het na een tegenaanval 0-2. IJsseloever blijft alles geven om het tij te keren. Drie minuten later weet Maud van Rooijen de bal eindelijk achter de doellijn te krijgen en is het 1-2. Het is dan nog steeds jagen op een gelijkmaker. Met snelle acties worden de IJsseloever spitsen gelanceerd, maar worden steeds goed opgevangen door de Delftse verdediging.

Na het eind fluitsignaal zou je kunnen zeggen dat, ondanks fraaie kansen en een aantal strafcorners het IJsseloever net aan een klein beetje geluk ontbrak.
IJsseloever Dames 1 - DSHC Dames 1: eindstand 1-2

Na de 8e speelronde in de Poule B van de Eerste Klasse zakt IJsseloever D1 naar de 10e plek. DSHC staat, door de winst nu als 7e.

Warande D1 speelde gelijk tegen Craeyenhout, maar is nog wel aanvoerder in de poule met 16 punten. Zoetermeer en Zwart-Wit, 2e en 3e, hebben beide 15 punten. Etten-Leur won thuis van Hudito met 4-2.

Morgen zondag, 10 november 2019, speelt IJsseloever Dames 1 uit bij Hudito D1. Die wedstrijd wordt gespeeld op Sportcomplex Kruithuisweg, Rotterdamseweg 183a, 2629HD Delft.

Op 17 november spelen de dames alweer hun laatste thuiswedstrijd van 2019. Dan krijgt IJsseloever Craeyenhout D1 op bezoek. De wedstrijd begint om 12:45 uur en wordt gespeeld op Sportpark IJsseloever.


Meer informatie | https://www.hcij.nl | Bron & foto: Tony Buijse

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Uitvaartverzorging Midland
ZZpijl