Alles van De Utrechtse Waarden
Bekijk de agenda
< juli 2020 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
27
 
 
1
2
3
4
5
28
6
7
8
9
10
11
12
29
13
14
15
16
17
18
19
30
20
21
22
23
24
25
26
31
27
28
29
30
31
 
 

Gemeente Montfoort krijgt glasvezel

Gemeente Montfoort krijgt glasvezel
Montfoort Geplaatst 16 januari 2019

De inwoners van de gemeente Montfoort kunnen zich klaarmaken voor de komst van glasvezel in de hele gemeente.

Foto: Eric Vos (E-Fiber) en Ivo ten Hagen (Wethouder gemeente Montfoort) ondertekenen de samenwerkingsovereenkomst.

Het benodigde aantal aanmeldingen is tijdens de vraagbundelingscampagne niet bereikt, maar het enthousiasme voor supersnel en stabiel internet blijkt er zeker. E-Fiber heeft daarom met de gemeente, ondernemers en betrokken ambassadeurs naar een passende oplossing gezocht. Alle huishoudens en bedrijven die een abonnement hebben afgesloten krijgen kosteloos een glasvezelaansluiting. Bij de overige adressen worden de kabels doorgetrokken tot aan de gevel of, indien de bewoner daar geen toestemming toe geeft, tot in de straat.

Kiezen voor glasvezel

Om nu, of in de nabije toekomst, gebruik te kunnen maken van dit nieuwe glasvezelnetwerk is een aansluiting tot in het huis noodzakelijk. Tijdens de aanleg kunnen daarom alle inwoners en bedrijven uit Montfoort en Linschoten nog steeds profiteren van een kosteloze huisaansluiting. Daarvoor dient men op tijd een abonnement af te sluiten bij een van de glasvezelproviders (deze uiterste datum zal tijdig worden gecommuniceerd).

Unieke kans

Eric Vos, directeur van E-Fiber, is enthousiast over deze regeling: "Ik ben blij dat we een oplossing hebben gevonden zodat mensen toch nog kunnen profiteren van de voordelen van het glasvezelnetwerk. Dit is een unieke kans."

Ook Ivo ten Hagen, wethouder van de gemeente Montfoort, is blij met deze stap richting een toekomstbestendig netwerk: "Internet maakt een steeds groter deel uit van ons leven. Supersnel en betrouwbaar internet is nu en in de toekomst onmisbaar voor onze inwoners, scholen en bedrijven. Ik ben daarom blij dat E-Fiber glasvezel in Montfoort aanlegt."

Aanleg

E-Fiber is deze maand begonnen met de voorbereidingen voor de aanleg van glasvezel in Montfoort. De graafwerkzaamheden starten naar verwachting eind tweede kwartaal van dit jaar. De inwoners krijgen tijdens de zogenaamde schouwfase (nadere informatie over de planning volgt) nog de mogelijkheid om kosteloos over te stappen op glasvezel via een van de beschikbare providers: TriNed, Tweak, SNLR en Glasnet. Meer informatie is te vinden op iedereenglasvezel.nl/montfoort.

Over E-Fiber

E-Fiber is een bedrijf dat gespecialiseerd is in de aanleg van glasvezel. E-Fiber vindt dat iedereen in Nederland recht heeft op snel en betrouwbaar internet. Waar je ook woont, in een stad, dorp of buitengebied. In verschillende gebieden zoals Landerd, Koggenland, Bernheze, Zeevang en Boekel legt E-Fiber met succes glasvezelnetwerken aan. E-Fiber heeft de ambitie om de aankomende 3 tot 5 jaar minimaal 500.000 adressen in Nederland te voorzien van een glasvezelaansluiting.

 

Citybed IJsselstein

Meer informatie | www.iedereenglasvezel.nl/montfoort | Gemeente Montfoort

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Fietsspecialist Panoven
Uitvaartverzorging Midland
City Bed IJsselstein