Alles van De Utrechtse Waarden
Bekijk de agenda

Duurzaamheidskring IJsselstein

Duurzaamheidskring IJsselstein
IJsselstein


Blok vooral maandagavond 3 februari 2020 in uw agenda, want dan is er weer een avond van de Duurzaamheidskring.

Maandagavond 3 februari Jaaropening
Natuurlijk gaan we het deze avond hebben over zonne-energie, maar daarnaast ook over informatieplicht, omgevingsvisie en mobiliteit. Ook is er een kleine informatiemarkt waarin vragen gesteld kunnen worden aan deskundigen. Het belangrijkste is misschien wel dat u weer kunt bijpraten met andere duurzame ondernemers bij de borrel tijdens deze jaaropening. Neem hier contact op als u wilt komen!

Locatie: Van den IJssel Bedrijfskleding

De locatie van de Jaaropening is prachtig: het net in gebruik genomen duurzame en circulaire pand van Van den IJssel Bedrijfskleding.

 

Naast deze mooie opening hebben we nog ander nieuws:

Project Zonne-energie voor bedrijven groot succes
Tien bedrijven zijn aangehaakt bij het project om zonnepanelen op hun dak te leggen. Dit gaat jaarlijks ruim 1000 MWh elektriciteit opleveren en bijna 500 ton CO2 besparen. De kleinere bedrijven hierbij werken met salderen, waarbij in één geval de investering zelfs al in vier jaar is terugverdiend. De grote bedrijven worden geholpen bij het aanvragen van SDE+ subsidie. Ook een VVE doet mee, want een Vereniging Van Eigenaren is ook een bedrijf!

Verlenging SDE en zonne energieproject
Wilt u ook meedoen en vrijblijvend advies ontvangen dan kan dat, want het project zon-op-bedrijfsdak wordt verlengd evenals de SDE+ subsidie. Meld u aan via de website of kom 3 februari naar de thema-avond.

Aardwarmte in Utrecht
Met alleen zonne-energie redden we het niet om klimaatneutraal te worden. Er zijn dan ook veel andere initiatieven.

Zo zal er volgend jaar een boortoren van 40 meter hoog worden opgesteld in Nieuwegein om te boren naar geo-warmte. Lees hier meer over op www.warmtebron.nu.


Duurzaamheidskring IJsselstein wenst u een zonnig 2020!
« terug
TriKyRa Licht & Geluid
Uitvaartverzorging Midland
Eet- en Drinkhuis