Alles van De Utrechtse Waarden
Bekijk de agenda

Uitnodiging Klankbord Benschop

Uitnodiging Klankbord Benschop
Benschop
Aanvang van 19:30u tot 21:30u
Oranje-Nassaustraat 31 / 3405XJ Benschop


Toen Benschop onderdeel werd van de gemeente Lopik, was de gemeente bang de verbinding met het dorp te verliezen.

Het Klankbord is opgericht om te voorkomen dat dorp en gemeente uit elkaar groeien en te borgen dat het goede aan onze dorpsgemeenschap behouden blijft. Het Klankbord werkt, met steun van de gemeente, aan projecten die ons dorp mooier maken, bevordert de samenwerking tussen inwoners en organisaties en behartigt de belangen van Benschop in de gemeentelijke en provinciale politiek.

Met zijn verjonging begin dit jaar heeft het Klankbord die taak met nieuw elan en vrij serieus opgepakt. We hebben zeven belangrijke aandachtsgebieden gekozen, waarop we ook echt iets willen bereiken. Daaronder het verenigingsleven. Kenmerkend voor Benschop en het fundament onder de sociale structuur in ons dorp.

Veranderingen in de samenleving hebben een grote impact op het verenigingsleven. Communicatie met leden gaat gemakkelijker en administratie kost minder tijd. Tegelijk zijn nieuwe vormen om elkaar te ontmoeten, ervaren mensen, minder vrije tijd en wordt het steeds moeilijker om vrijwilligers te vinden.

Gezien het belang van het verenigingsleven voor ons dorp, organiseren wij een werkbijeenkomst in ons Dorpshuis XXL op 25 september 2019 van 19.30 uur tot 21.30 uur. Het doel van de bijeenkomst is om gericht en onder strakke begeleiding tot een gezamenlijk beeld te komen van waar het Benschops verenigingsleven op dit moment staat, wat onze grote uitdagingen zijn en hoe we onze verenigingen kunnen versterken en klaarmaken voor de toekomst. Bij voorkeur op een manier die de vrijwilligers energie oplevert in plaats van kost.

 « terug
Eet- en Drinkhuis
TriKyRa Licht & Geluid
Spelen Is Leren Just Play