Alles van De Utrechtse Waarden
Bekijk de agenda
< juli 2020 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
27
 
 
1
2
3
4
5
28
6
7
8
9
10
11
12
29
13
14
15
16
17
18
19
30
20
21
22
23
24
25
26
31
27
28
29
30
31
 
 

ZomerOndernemer zoekt jonge ondernemers in de dop uit IJsselstein

ZomerOndernemer zoekt jonge ondernemers in de dop uit IJsselstein
IJsselstein
zie onderstaande website
Zie onderstaande website


Jongeren tussen 15 en 23 jaar die willen ontdekken of een eigen bedrijf iets voor hen is, kunnen komende zomer gratis meedoen aan ZomerOndernemer.

Via trainingen en workshops leren zij allerlei ondernemersvaardigheden, zoals denken in kansen, doorzettingsvermogen, zelfvertrouwen en proactief zijn. Vaardigheden waar zij hun leven lang profijt van hebben, of ze nu ondernemer worden of niet.

ZomerOndernemer is een landelijk initiatief van The New Entrepreneur en vindt voor de derde keer plaats in de regio Utrecht, Nieuwegein en Stichtse Vecht met als nieuwkomer gemeente IJsselstein. DOEN staat centraal: jongeren gaan in één zomer echt hun eigen bedrijf opzetten. De start is een driedaagse training waarbij de jongeren de basis van het ondernemerschap leren en met hun bedrijfsidee aan de slag te gaan. In de weken die volgen krijgen zij een eigen business buddy - ervaren ondernemers uit de regio - als sparringpartner en zijn de jongeren te gast bij lokale ondernemers, o.a. bij Terberg BV in IJsselstein, voor workshops, presentaties en rondleidingen. In de tussentijd werken zij aan hun bedrijf. ZomerOndernemer sluit af met een feestelijke kick-out waarbij de jonge ondernemers hun bedrijf presenteren voor een groot publiek.

Joost gestart met online marketingbureau

In 2018 was Joost van Putten één van de jonge ambitieuze ondernemers die meedeed in onze regio. Hij heeft inmiddels zijn eigen bedrijf genaamd NXG-media, waarmee hij andere bedrijven helpt groeien door meer klanten voor ze te generen via social media marketing. 'Door ZomerOndernemer ben ik geholpen met de eerste stappen. Het is heel leerzaam om dit doen samen met een gemotiveerde groep jonge ondernemers. De business coach die je krijgt toegewezen is ook echt een groot voordeel, een ervaren ondernemer die jou begeleidt en dat ook nog eens gratis.'

Deelnemer Joost van Putten uit Utrecht.

Ook 8 andere deelnemers schreven zich dezelfde zomer meteen in bij de Kamer van Koophandel met hun nieuwe bedrijf. Na afloop waren alle 30 deelnemers het erover eens dat zij door ZomerOndernemer voldoende zelfvertrouwen hadden gekregen èn weten wat er nodig is om hun eigen bedrijf op te zetten.

Fleur Huijs uit Utrecht (l) met haar bedrijf Fleur Presents was de regionale en landelijke winnaar van ZomerOndernemer 2018. Jonna Meesters (r) uit Breukelen won de wildcard met haar bedrijf Escape it

Aanmelden

Voor het eerst zoekt ZomerOndernemer geïnteresseerde en ondernemende jongeren uit IJsselstein. Zij kunnen net met jongeren uit Utrecht, Nieuwegein en Stichtse Vecht gratis deelnemen aan de summerschool. Deelnemers krijgen zelfs een klein startkapitaal. De enige voorwaarden zijn een goed idee, enthousiasme en aanwezigheid vanaf 23 juli deze zomer. Twijfel niet en meld je nu aan via www.zomerondernemer.nl.

ZomerOndernemer Utrecht/Nieuwegein/Stichtse Vecht/IJsselstein is mogelijk door de ondersteuning van de Rabobank, Interpolis, EBU, FONDS 21, Gemeente Utrecht, Gemeente Nieuwegein, gemeente Stichtse Vecht, gemeente IJsselstein en Terberg Foundation.

Deelnemers ZomerOndernemer regio Utrecht 2018.

 

 

 

Citybed IJsselstein

Meer informatie www.zomerondernemer.nl

« terug
Dierenkliniek IJsselstein
Uitvaartverzorging Midland