Alles van De Utrechtse Waarden
Bekijk de agenda

Historische voorjaarsavondwandelingen weer van start

Historische voorjaarsavondwandelingen weer van start
IJsselstein
Aanvang 19:30u
De Plaats bij het oude stadhuis / IJsselstein


De voorjaarsavondwandelingen van de Historische Kring IJsselstein houden meer in dan wandelen langs monumenten met uitleg van een gids.

Het is een tijd- en ontdekkingsreis door de geschiedenis van IJsselstein. Lengte en duur hangen af van de interesse van de deelnemers.

Het is een jonge traditie van al weer meer dan 15 jaar. Een rondje oud IJsselstein waarbij iedereen kan aansluiten. Bijzonder aan de voorjaarswandelingen is dat deze gebaseerd zijn op actualiteit en verzoeken. Op die manier pakt iedere wandeling weer anders uit. Er is zoveel over IJsselstein te vertellen dat 1,5 uur niet genoeg is voor een echt beeld . Je kan dus bij meerdere avonden aansluiten. Zo krijg je het verhaal van oud en nieuw IJsselstein compleet. Dat is weer anders dan 10 of 25 jaar geleden. Er is veel gebeurd wat niet zonder uitleg kan. Zaken die vanzelfsprekend lijken zijn dat zeker niet. Wat is er mooier dan ter plekke uitleg krijgen over hoe Vesting- en Kloosterplantsoen tot stand zijn gekomen. Of het kasteelpark? Onderweg ontvouwt zich het beeld van oud IJsselstein. De verhalen van achter de gevels en van de lange geschiedenis van de stad gaan leven en laten zien hoe bijzonder onze mooie stad is.

Dit jaar zijn dat 2 woensdagavonden en 2 dinsdagavonden:

  • woensdag 8 mei
  • dinsdag 14 mei
  • woensdag 22 mei
  • dinsdag 28 mei


Men hoeft zich niet op te geven. Start is om 19.30 uur op de Plaats bij het oude stadhuis.
Bedoeling is dat om 21.00 uur de wandeling erop zit.

 

 


Meer informatie www.hkij.nl

« terug
Margreet Hairstyling
ZZpijl
Dierenkliniek IJsselstein
TriKyRa Licht & Geluid