Alles van De Utrechtse Waarden
Bekijk de agenda
< juli 2020 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
27
 
 
1
2
3
4
5
28
6
7
8
9
10
11
12
29
13
14
15
16
17
18
19
30
20
21
22
23
24
25
26
31
27
28
29
30
31
 
 

Sunday Blues Bij Broere

Sunday Blues Bij Broere
IJsselstein
Aanvang 16:00u / Inloop 15:30u
Voorstraat 14 / 3401 DC IJsselstein


10 februari Sunday Blues Bij Broere met de Kees Dusink Blues Band.

Sunday Blues Bij Broere is in 2017 opgestart door twee vrienden om de Bluesmuziek in IJsselstein (U) en omgeving te promoten en onder de aandacht van de jeugd te brengen.

Bij Broere heeft inmiddels zelfs een eigen (jeugd-)huisband, de 4Street Blues, met al een aardige repertoire aan Bluesnummers en zij verzorgen bij elk optreden het voorprogramma.

Komend voorjaar organiseren wij nog een aantal evenementen op de zondagmiddag en op 10 februari zal de Kees Dusink Blues Band een spetterend optreden verzorgen.

De KD Blues Band is gevormd rondom Dutch Blues Award-winnaar Kees Dusink, voormalig Lead & Slide-gitarist en componist van The Twelve Bar Blues Band, welke band jarenlang tot de absolute top van de Nederlandse blues scène behoorde.
Kees staat bekend om zijn unieke heldere gitaarsound welke onmiskenbaar beïnvloed is door zijn grote gitaarheld Peter Green.
Kees speelt met zijn ziel en hij is als geen ander in staat om keer op keer de emotie met zijn gitaar over te brengen op het publiek, ook wordt hij tot een van de beste slidegitaristen in Nederland gerekend.
Zanger van de KD Blues Band band is "Big Marc" Bocken. Ook Marc behoort tot de eredivisie van bluesmuzikanten: hij beschikt over een dijk van een stem en was vele jaren succesvol in a.o. de Antones, de Stax Cats en RB Blues Consession.
Nieuwste aanwinst van de band is bassist Patrick "Sideburn" Obrist. Ook Patrick is de trotse bezitter van een Dutch Blues Award. Patrick en Kees speelden samen meer dan 10 jaar samen in de Twelve Bar Blues Band en hebben in deze periode zo'n 4 CD's uitgebracht. Deze band won in 2011 de Dutch Blues Award voor Beste Nederlandse Blues Band, deze heren kunnen elkaar blindelings op het podium vinden.
Rhythm guitarist van de KD Blues Band is Buzz Badweather. Buzz speelde al met Kees in het succesvolle "The Blues Forever Project". Dit volledig instrumentale project leverde het best verkochte Blues Album van Kees ooit.
Drummer Bill Honing completeert het geheel. Bill is een zeer ervaren drummer en maakte onder andere deel uit van een van de meest gerenommeerde showbands uit de jaren 80 en 90, de Bob Color Band.

Publiek en organisatoren zijn het over één ding eens..... de KD Blues Band weet het publiek te raken en vanaf het begin tot de laatste minuten de aandacht vast te houden.
Swingende Chicago shuffles, strakke funky "Albert Collins" grooves, schreeuwende slidegitaren en diep ontroerende ballads vormen het hart van de iedere show.
De muziek van de band is sterk geïnspireerd door de Britse blues bands uit de jaren zestig, zoals John Mayalls Bluesbreakers en Fleetwood Mac, maar de band laat zich ook inspireren door de bekende traditionele Amerikaanse bluesmannen zoals Freddie King, Albert King, Robert Johnson, Albert Collins en vele anderen.
Daarnaast zullen veel mensen erg blij zijn te horen dat de band ook vroeger eigen werk speelt dat is opgenomen met voormalige bands van Kees en Patrick. Veel composities van deze bands, waarvan de muziek meestal door Kees is geschreven, worden als "te mooi" beschouwd om het in het archief achter te laten. Daarnaast werkt de band heel hard aan nieuw eigen geschreven materiaal.
Een avond met de Kees Dusink en zijn band brengt je weer helemaal terug naar de elektrische blues van de jaren 50 en 60 met een eigen herkenbare twist, de indringende en heldere "KD-gitaarsound".
De band laat je swingen en raakt je recht in het hart dus kortom; laat je genieten van de echte blues zoals dit bedoeld is!!

Graag heten wij u dus welkom op 10 februari a.s. bij Sunday Blues Bij Broere,
Voorstraat 14, 3401 DC IJsselstein
Bij Broere is dan geopend om 15.30 uur, de aanvang van het optreden 16.00 uur.
De entree bedraagt € 10,-

 

Citybed IJsselstein

Meer informatie Facebook pagina John F. Klaver Band

« terug
Spelen Is Leren Just Play
Den Hartog Verzekeringen BV  & RegioBank
Uitvaartverzorging Midland
Fietsspecialist Panoven
Margreet Hairstyling
Eet- en Drinkhuis