Alles van De Utrechtse Waarden
Bekijk de agenda
< augustus 2019 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
31
 
 
 
1
2
3
4
32
5
6
7
8
9
10
11
33
12
13
14
15
16
17
18
34
19
20
21
22
23
24
25
35
26
27
28
29
30
31
 

Supergewone mensen gezocht

Supergewone mensen gezocht
Nieuwegein
Aanvang: 19:45u / Inloop vanaf 19:30u
4e verdieping Stadshuis


Informatieavond pleegzorg 18 juni: supergewone mensen
gezocht!

Er is in Nederland een tekort aan 3.500 pleegouders. Opvang voor kinderen die tijdelijk niet bij hun eigen ouders kunnen wonen is dus heel hard nodig. Als pleegouder zorg je ervoor dat een kind even op adem kan komen.

Een veilige plek

Pleegzorg is een vorm van hulp waarbij een kind tijdelijk in een ander gezin gaat wonen.
Er zijn verschillende varianten van pleegzorg. Het doel van pleegzorg is om het kind een plek te bieden om veilig op te groeien. De duur kan variëren van enkele maanden tot jaren. Uiteindelijk is het doel dat het pleegkind weer teruggaat naar zijn eigen ouders.
De gemeente Nieuwegein vindt het belangrijk dat er voor iedereen een veilige plek is in de gemeente. Daarom organiseert zij op 18 juni een informatie avond over pleegzorg.

Kiezen voor pleegouder

De beslissing om pleegouder te worden neem je niet zomaar. Je zet je hart en je huis open voor iemand die je niet kent. Iemand die het nodige heeft meegemaakt en een thuis nodig heeft. Veel mensen denken er wel eens over maar hebben ook veel vragen over wat er allemaal bij komt kijken. Tijdens deze avond kunt u met verschillend aanbieders in onze gemeente kennismaken en uw vragen stellen. Dit zijn Youké, Timon en De Rading. Ook kunt u in gesprek gaan met pleegouders, die u al zijn voorgegaan en horen hoe zij dit ervaren.
Kunt u een kind structuur, warmte en veiligheid bieden? Dan kunt u in principe pleegouder worden. En u staat er nooit alleen voor. U krijgt ondersteuning van en volgt trainingen bij de pleegzorgorganisatie. Hier kunt u ook ervaringen uitwisselen met andere pleegouders.

Meer informatie

www.pleegzorg.nl
www.supergewonemensengezocht.nl

Aanmelden

U kunt zich per mail aanmelden bij e.vanboxtel@nieuwegein.nl. Dit kan tot 14 juni. Graag aangeven met hoeveel personen u wilt komen.

 

Fietsspecialist Panoven

Meer informatie Gemeente Nieuwegein

« terug
Brasserie De Kloostertuin
Eet- en Drinkhuis
De Bruin Entertaiment