Alles van De Utrechtse Waarden
Bekijk de agenda
< augustus 2019 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
31
 
 
 
1
2
3
4
32
5
6
7
8
9
10
11
33
12
13
14
15
16
17
18
34
19
20
21
22
23
24
25
35
26
27
28
29
30
31
 

Kom ook eens zelf ijzer smeden op de Museumwerf

Kom ook eens zelf ijzer smeden op de Museumwerf
Vreeswijk
Aanvang 13;00u
Wierselaan 113 / 3433 ZS Nieuwegein


Zondag 3 juni wordt het ijzer gesmeed als het heet is in Nieuwegein.

De smidse van de Museumwerf Vreeswijk wordt opgestookt en onder leiding van een ervaren smid worden demonstraties gegeven in het ambachtelijke smeden. Het traditionele smeden is een ambacht waarbij besluitvaardigheid, inzicht en concentratie vereist zijn. Het publiek kan op deze themazondag zelf ook onder begeleiding werken aan het vormen van smeltend metaal en zo beleven hoe het is om met dit materiaal te werken: een unieke kans! De scheepswerf met historische schepen en metaalwerkplaatsen is een sfeervolle omgeving voor een kennismaking met het smeden. Op deze plek wordt al generaties gewerkt aan bouwen, conserveren en restaureren van schepen waarbij het smeden een essentieel ambacht vormde voor de binnenscheepvaart. Paulus van de Jagt verzorgt de demontraties. Hij is ambachtelijk restauratiesmid met een warm hart voor historische schepen. Hij heeft veel ervaring in het begeleiden van beginners én gevorderden, dus iedereen die eens een poging tot smeden wil wagen is van harte welkom.

Gedurende het zomerse seizoen houdt de Museumwerf Vreeswijk iedere eerste zondagmiddag van de maand Themazondag. Het is een kleinschalig evenement waarbij verschillende thema's aan bod komen die iets te maken hebben met de binnenvaart, de werf, het water of die gewoon leuk zijn! De entree bedraagt - net als op de overige dagen - € 2,00 p.p. Kinderen tot 12 jaar gratis. Het Theehuys is open tijdens de themazondagen en uiteraard zijn de exposities te bezichtigen.

 

Themazondagen

Gedurende het zomerse seizoen houden we bij Museumwerf Vreeswijk iedere eerste zondagmiddag van de maand Themazondag. Het is een kleinschalig evenement waarbij verschillende thema's aan bod komen die iets te maken hebben met de binnenvaart, de werf, het water of die gewoon leuk zijn. De entree bedraagt - net als op de overige dagen - € 2,00 p.p. Kinderen tot 12 jaar gratis.

Voor het seizoen van 2018 staan de volgende thema's (onder voorbehoud) op het programma:

1 juli : Scheepsmodellen van Varende Modelbouwvereniging ‘t Anker
5 augustus : info volgt
2 september : vervalt i.v.m. het jaarlijkse evenement Werfweekend
7 oktober : Oude scheepsmotoren

 

Fietsspecialist Panoven

Meer informatie www.museumwerf.nl

« terug
Luigi's IJssalon
Uitvaartverzorging Midland
Landsman Uitvaartzorg
TriKyRa Licht & Geluid