Alles van De Utrechtse Waarden
Bekijk de agenda
< augustus 2019 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
31
 
 
 
1
2
3
4
32
5
6
7
8
9
10
11
33
12
13
14
15
16
17
18
34
19
20
21
22
23
24
25
35
26
27
28
29
30
31
 

Lentefeest met Duurzaamheidsmarkt

Lentefeest met Duurzaamheidsmarkt
Nieuwegein
Aanvang 11:00u
Geinoord 9 / Nieuwegein


13e editie van Lentefeest en Duurzaamheidsmarkt Nieuwegein op zondag 3 juni.

Zondag 3 juni 2018 is er weer de Duurzaamheidsmarkt samen met het Lentefeest in het Natuurkwartier in Nieuwegein. Laat u ook dit jaar weer inspireren om één ding anders te doen voor iets kleinere voetafdruk. Er zijn weer vele kinderactiviteiten.


Kijk je al uit naar de jaarlijkse Duurzaamheidsmarkt met Lentefeest in het Natuurkwartier in Nieuwegein?

Zondag 3 juni van 11.00 tot 16.30 uur is het zo ver!

U vindt er volop inspiratie om één ding anders te doen met energie, de tuin, afval, eten, zelf actief meedoen met initiatieven. Ook de kinderen leren wat duurzaamheid is. Er zijn vele knutsel en doe activiteiten.
Het Natuurkwartier bestaat 25 jaar en viert dit volop met het Lentefeest. Schapen scheren, springkussen, de molen bezoeken en nog veel meer.
Vertel ons wat je van duurzaamheid vindt en wat je zelf anders zou willen.

Voor nadere informatie: www.samenduurzaamnieuwegein.nl

Tip voor de kids: trek geen mooie kleren aan; er is veel te veel te knutselen en te doen.

 

Duurzaamheidsmarkt Nieuwegein: één verandering voor een kleinere voetafdruk


Duurzaamheid is een trend en daar is Samen Duurzaam Nieuwegein (SDN) maar wat blij mee. Op de jaarlijkse Duurzaamheidsmarkt verbindt SDN duurzame initiatieven uit de regio met elkaar en met het publiek. Als bezoeker van de Duurzaamheidsmarkt ontdek je precies wat jij kan doen om het milieu te sparen én hoe je dat doet. Ook voor kinderen is er dit jaar weer meer dan genoeg te doen!

Eten

Krijg je altijd honger van over een markt struinen? Dan kan je je hart ophalen en je maag vullen bij Stichting Voedwijs. Maak zelf een gekleurde tortilla met verse kruiden en kaas. Of wil je meer weten over plantaardige voeding en je bewust worden van de nadelen van vlees eten voor het milieu en de gezondheid? Ga dan langs bij Stichting Even Geen Vlees.

Energie

Er zijn verschillende stands waar je meer te weten komt over hoe Nieuwegein energieneutraal wordt (Gemeente Energieneutraal 2040), hoe je zelf energie kan besparen en opwekken en wat duurzame initiatieven zijn. Maar kom jij zelf weleens energie tekort? Dan is misschien LEF iets voor jou. Daar zie je hét nieuwe eenpersoonsvervoersmiddel dat in Nederland bedacht, ontworpen en geproduceerd is.

Kinderen

Van het fietsen van je eigen fruitshake tot knutselen en het verspreiden van kinderzwerfboeken. Als jonge bezoeker hoef je je geen moment te vervelen op de Duurzaamheidsmarkt.

Lifestyle

Ben je bang dat duurzaam iets voor geitenwollensokken is? Welnee. Op de Duurzaamheidsmarkt vind je bijvoorbeeld Felicia's Choice, waar je natuurlijke verzorgingsproducten vindt voor het hele gezin. Of producten om je afval te verminderen. Trashy Bags Ghana zorgt er op haar beurt voor dat je goed voor de dag komt met hun bijzondere, unieke boodschappentassen.

Vrijwilligerswerk

Ben je of heb je zelf een duurzaam initiatief of wil je er graag aan bijdragen? Het VrijwilligersHuis is aanwezig en beantwoordt al je vragen over vrijwilligerswerk. Er zijn verrassende dingen mogelijk, zoals kippenverzorger worden of groene evenementen helpen organiseren. Eén vrijwilliger kan een wereld van verschil maken!

Duurzaam naar je locatie

Kom vooral lekker duurzaam met de fiets! Kom je toch met de (elektrische?) auto en weet je niet waar het Natuurkwartier in het Stadspark is? Gebruik dan het adres ‘Parkhout 2, Nieuwegein' in je navigatiesysteem.

Fietsspecialist Panoven

Meer informatie www.samenduurzaamnieuwegein.nl

« terug
Luigi's IJssalon
ZZpijl
Jill’s City Spa
Landsman Uitvaartzorg