Alles van De Utrechtse Waarden
Bekijk de agenda
< juli 2020 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
27
 
 
1
2
3
4
5
28
6
7
8
9
10
11
12
29
13
14
15
16
17
18
19
30
20
21
22
23
24
25
26
31
27
28
29
30
31
 
 

Tulpenmanie bij MIJ

Tulpenmanie bij MIJ
IJsselstein
- zondag 27 mei 2018 Aanvang 15:00 / Inloop 17:00u
Walkade 2-4 / 3401DS IJsselstein


Nog tot en met 3 juni presenteert Museum IJsselstein (MIJ) de tentoonstelling 'Tulpenmanie bij MIJ. De keuze van Bob Negryn en Mary Waters'.

In deze tentoonstelling staat de tulp centraal. MIJ heeft voor deze gelegenheid de kunstenaars Bob Negryn en Mary Waters gevraagd als gastcuratoren. Naast een presentatie van hun eigen werk, hebben zij andere kunstenaars geselecteerd die zich bezighouden met verwante thema's.

Surrealistische sfeer

In het kader van het terugkerende onderwerp ‘landschap' heeft MIJ dit keer gekozen voor een tentoonstelling over de mysterieuze bloem waarvan de schoonheid ons al eeuwen in zijn greep houdt: de tulp. Al zeker tien jaar is Bob Negryn gefascineerd door tulpen in alle stadia van groei, bloei en verval. Hij speelt in zijn foto's met licht waardoor de schoonheid van de bloem versterkt wordt. De plastic flesjes waarin de bloemen staan, geven zijn beelden een surrealistische sfeer.

Schoonheid en mysterie

In de figuratieve schilderijen van Mary Waters weerklinkt de zeventiende eeuw. Laagje voor laagje bouwt ze haar zorgvuldig geschilderde bloemstillevens op en belicht ze zowel de schoonheid als het mysterie rondom de zo bekende lentebloem.

Een blijvende fascinatie voor de tulp in de beeldende kunst

De nadruk in de tentoonstelling ligt op het werk van hedendaagse kunstenaars, maar daarnaast is er ook aandacht voor de zeventiende-eeuwse tulpenmanie en de blijvende fascinatie voor de tulp in de beeldende kunst en vormgeving door de eeuwen heen. Tevens zijn er enkele bruiklenen te zien van Museum De Zwarte Tulp in Lisse.

Deelnemende kunstenaars

Leendert Blok, Eelco Brand, Aldo van den Broek, Guido Geelen, Pascal van der Graaf, Anton L. Koster, Robert Mapplethorpe, Regula Maria Müller, Marc Mulders, Bob Negryn, Linda Nieuwstad, Frans Ottink, Louise te Poele, Johanna Schweizer, Luzia Simons, Jeroen Wand, Mary Waters.

Lees meer.....

 

Citybed IJsselstein

Meer informatie www.museumijsselstein.nl

« terug
Brasserie De Kloostertuin
Spelen Is Leren Just Play
Den Hartog Verzekeringen BV  & RegioBank
TriKyRa Licht & Geluid