Alles van De Utrechtse Waarden
Bekijk de agenda
< januari 2019 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
1
 
1
2
3
4
5
6
2
7
8
9
10
11
12
13
3
14
15
16
17
18
19
20
4
21
22
23
24
25
26
27
5
28
29
30
31
 
 
 

Verlicht MIJ 2017 met zicht op licht in de kunst van nu

Verlicht MIJ 2017 met zicht op licht in de kunst van nu
IJsselstein
- zondag 21 januari 2018 Aanvang: 13:00u
Walkade 2-4 / 3401DS IJsselstein


Museum IJsselstein (MIJ) presenteert van 2 december tot en met 25 februari de tentoonstelling Verlicht MIJ 2017.

Zicht op licht in de kunst van nu. In deze tentoonstelling ontdekt de bezoeker de magie van het fenomeen licht. Verlicht MIJ 2017 brengt eigentijdse beeldende kunst en vormgeving op het gebied van lichtkunst samen, van gevestigde orde tot nieuw talent en van grote theatrale installaties tot kleine intieme verbeeldingen.

Verlicht MIJ 2017 is de tweede editie van een jaarlijks terugkerende lichttentoonstelling met kunstwerken van hedendaagse kunstenaars en ontwerpers. Het is een ode aan licht en waarneming. De tentoonstelling brengt een grote diversiteit aan kunstwerken en voert de bezoeker langs fotografie, video, design en installaties. Van werken die licht verbeelden tot objecten die zelf licht geven.

Het werk van Su Tomesen en Jop Vissers Vorstenbosch verlichten in de donkere dagen het museumplein. Lea Schiess toont een poëtische video-installatie van een paardenbloem die met een pincet wordt leeggeplukt. Mathieu Klomp tovert de zestiende-eeuwse Kasteeltoren om in een theatrale lichtinstallatie. Zijn imposante werk ‘Krijger' was eerder te zien in de Domkerk en het Centraal Museum in Utrecht. De toren is dagelijks te bezoeken onder begeleiding van een gids. Kijk voor meer informatie over de aanvang van de gratis rondleidingen op: www.museumijsselstein.nl

Laden...

Licht is overal. Het zorgt ervoor dat we kunnen zien. De zon is onze belangrijkste levensader. Door licht zien we kleur en warmen we op. Door licht groeien planten en veranderen onze seizoenen. Het gebruik van elektriciteit zorgt voor meer grip op licht. Zo wordt de nacht ineens toegankelijker, lichten elke dag onze talloze beeldschermen op en waarschuwt licht ons voor gevaar. Kunstenaars zijn al sinds jaar en dag gefascineerd door licht. Denk aan het gebruik van het dramatische clair-obscur door barokkunstenaars en aan het werk van de impressionisten van wie wel eens gezegd wordt dat ze ‘met licht schilderen'. Kunstenaars uit de jaren zestig James Turrell en Dan Flavin gebruiken letterlijk licht in hun werk en vormen hierdoor een inspiratiebron voor de huidige generatie kunstenaars. Onze voortschrijdende technologie maakt het tegenwoordig steeds meer mogelijk te experimenteren met het gebruik van dit inspirerende fenomeen.

Deelnemende kunstenaars: Pieke Bergmans, Mathieu Klomp, Sjoerd Knibbeler, Anna Lange, Sabine Marcelis, Jan van Munster, Sandra den Ouden, André Pielage, Fedor van Rossem, Lea Schiess, Su Tomesen, Hans Tutert, Jop Vissers Vorstenbosch en Peter Zegveld.

 

Citybed IJsselstein

Meer informatie www.museumijsselstein.nl

« terug
Margreet Hairstyling
Van Lexmond Wonen
Eet- en Drinkhuis